Családireceptkönyv.hu

Almás lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

30 dkg liszt
12 dkg cukor
1 db tojás
12.5 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2 ek tejföl
1 csipet só

Töltelék

1.5 kg alma
1 csomag vaníliás cukor
1 kk fahéj
4 ek zsemlemorzsa
5 dkg cukor

Elkészítés:



Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Gyümölcsös sütik > Almás sütik > Almás lepény
Almás lepény recept
Almás lepény
Beküldve: 2014.03.19.
Kategória: Almás sütik
Küldte: Ellák
Látták: 4956
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar
Fogás: Desszert
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 2.67 csillag 18 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

30 dkg liszt
12 dkg cukor
1 db tojás
12.5 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2 ek tejföl
1 csipet só

Töltelék

1.5 kg alma
1 csomag vaníliás cukor
1 kk fahéj
4 ek zsemlemorzsa
5 dkg cukor

Elkészítése:

Tészta:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy 35 x 40 cm-es tepsibe. A tepsibe helyezett tésztát megszórjuk morzsával, cukorral, majd rárendezzük a kinyomkodott almatölteléket és meghintjük fahéjjal és vaníliás cukorral.

A másik tésztát is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk villával, majd aranyra sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk, és fahéjas porcukorral megszórva találjuk.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Mousse au chocolat
Mousse au chocolat

1. Vágd félbe az avokádókat, szedd ki a magjukat, és a belsejüket kanalazd a robotgépbe, vagy ha botmixered van, egy keverőtálba. 2. Csorgasd rá a mézet, vagy agave szirupot. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csörögefánk
Csörögefánk

A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy). Kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bejgli - Diós bejgli - OK
Bejgli - Diós bejgli - OK

1. A lisztet a cukorral ,sóval, zsiradékkal elmorzsoljuk, az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összedolgozzuk. 2. A tésztának...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kanalazós
Kanalazós

A tejfölt, cukrot,vaníliás cukrot, az 1 citrom reszelt héját, és levét, jól összekeverjük. Majd a tejszínt kemény habbá verjük, és a tejfölös masszával kézi habverővel bele forgatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk