Tészta:
30 dkg liszt
12 dkg cukor
1 db tojás
12.5 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2 ek tejföl
1 csipet só
Töltelék
1.5 kg alma
1 csomag vaníliás cukor
1 kk fahéj
4 ek zsemlemorzsa
5 dkg cukor
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sütemény receptek > Gyümölcsös sütik > Almás sütik > Almás lepény
Almás lepény recept
Almás lepény
Beküldve: 2014.03.19.
Kategória: Almás sütik
Küldte: Ellák
Látták: 4956
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Sütő
Melyik évszakban? Egész évben
Konyha: Magyar
Fogás: Desszert
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 2.67 csillag 18 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
12 dkg cukor
1 db tojás
12.5 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2 ek tejföl
1 csipet só
Töltelék
1.5 kg alma
1 csomag vaníliás cukor
1 kk fahéj
4 ek zsemlemorzsa
5 dkg cukor
Elkészítése:
Tészta:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen egy 35 x 40 cm-es tepsibe. A tepsibe helyezett tésztát megszórjuk morzsával, cukorral, majd rárendezzük a kinyomkodott almatölteléket és meghintjük fahéjjal és vaníliás cukorral.
A másik tésztát is kinyújtjuk, és rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk villával, majd aranyra sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk, és fahéjas porcukorral megszórva találjuk.
Töltelék
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.
Az almákat egyszerűen vékonyra szelem, egy uborkareszelő segítségével. Kevés porcukrot és őrölt fahéjat, egy porcukorszóróban összekeverek, és ezzel, az almaszeletek mindkét olda...
Elkészítési idő:Keverd el a túrót a citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz gép...
Elkészítési idő:A tészta alapanyagait a dió, csokoládé és alma kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor teljesen sima, kivajazott őzgerinc formába, vagy...
Elkészítési idő: 30 perc