Hozzávalók a kakaós lapokhoz:
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
6 dkg vaj (v. zsír) Zsírral finomabb
1 ek kakaó
1 kk szódabikarbóna
2 kk sütőpor
2-3 ek tejföl
Hozzávalók a sárga laphoz:
15 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
3 dkg vaj (v. zsír) Zsírral finomabb
1/2 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
1-1,5 ek tejföl
Töltelék hozzávalói:
50 dkg túró
3 tojás
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
porcukor
1 ek tejföl
sárgabarack lekvár
darált dió A diót kihagyjuk
vaníliás cukor
A kakaós lap
Egy tálba beletenni a lisztet, majd hozzáadni a puha vajat (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadni a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, a kakaót és jól összekeverni. Ezután kanalanként hozzáadni a tejfölt, és egy könnyen nyújtható tésztává összegyúrni. (a tejfölt apránként tenni bele, nehogy túl lágy tésztát kapjunk)
Ezután kétfelé venni a tésztát, és két gombócot gyúrni belőle, majd felhasználásig a hűtőbe tenni.
A sárga lap
A lisztet egy tálba tenni, majd hozzáadni a puha vajat (v. a zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadni a cukrot, a szódabikarbónát és a sütőport, majd jól összekeverni. Ezután apránként hozzáadni a tejfölt, és egy könnyen nyújtható tésztává összegyúrni. (a tejfölt apránként tenni bele, nehogy túl lágy tésztát kapjunk)
Ezután a hűtőbe tenni, felhasználásig.
Egy tálba beletenni a túrót, és villával kicsit összenyomkodni. Ezután hozzáadni az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a tojások sárgáját és jól összekeverni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd óvatosan a túrós masszához keverni.
Egy 22 x 32 cm-es tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a hűtőből kivett, és kinyújtott sárga tésztát belehelyezni. (én ezt a tésztalapot a sütőpapíron nyújtottam ki, és úgy helyeztem bele a tepsibe)
Ezután ízlés szerint megkenni a tésztát lekvárral, majd megszórni a darált dióval, és a vaníliás cukorral.
Kinyújtani az egyik barna tésztát, majd befedni vele a tepsiben lévő, lekváros-diós tölteléket.
Ezután vékonyan megkenni lekvárral, és megszórni darált dióval. (ez a lekváros-diós réteg vékonyabb legyen mint az előző lapon lévő)
Ezután óvatosan rákanalazni a túrós masszát.
Végül kinyújtani a másik barna tésztát is, és óvatosan befedni vele a túrós masszát. Tetejét villával több helyen megböködni.
Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes lángon 45-50 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél, 150 fokon 45 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tepsiben hagyni teljesen kihűlni a süteményt.
Egy tábla tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztani, majd hozzáadni 2 ek étolajat és simára keverni.
Ezután a teljesen kihűlt tészta tetejére csorgatni és egyenletesen elsimítani.
Pár perc alatt a csokoládé megdermed a sütemény tetején.
Tálalás előtt, éles késsel, ízlés szerint a tepsiben felszeletelni.
A lisztben keverjük el a sütőport, a felkockázott vajat/margarint morzsoljuk el benne. Majd adjuk hozzá az ecetet és a szódavizet, dolgozzuk össze. Másnapig pihentessük hid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDolgozzuk a tojásokat a cukorral és a narancshéjával nagyon habosra. Adjuk hozzá a narancs levét, a sütőporral átszitált lisztet és egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba borítjuk a tészta hozzávalóit: a lisztet, sütőport, sót, margarint, porcukrot, tojást. Belereszeljük a citromok héját, és a kifacsart citromlével összeállítjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vajjal verd habosra, majd csorgasd hozzá a tejet. A kakaóport keverd el a sütőporral és a liszttel, és ezt is add a krémhez. Az így kapo...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű