5 dkg kakaópor
25 dkg porcukor
2 dl víz
25 dkg háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
rumaroma ízlés szerint
25 dkg margarin
Törjük a kekszet apró darabokra. Öntsük a vizet egy lábosba, kicsit langyosítsuk meg. A porcukrot, a kakaót és a margarint adjuk hozzá. Melegítés közben keverjük el egyenletesre. 5 percig főzzük. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a rumaromát, és keverjük bele a kekszet darabokat és a darált kekszet. Béleljünk ki folpackkal az őzgerincformánkat, azután tegyük bele a kekszes masszát. Miután kihűlt, 2-3 órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy szépen megdermedjen. Tálaláshoz vegyük ki a formából, hámozzuk le róla a fóliát. Ujjnyi szeletekre vágva tálalhatjuk.
1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. A két habot összekeverjük, végül beleforgatjuk a li...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sűtőt 180°C-ra. A tejet melegítsük fel egy bögrében, majd tegyük bele a nutellát és keverjük el, mintha csak kakaót készítenénk. Ezután jöhet bele az olaj, a felve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojásokal habosra kavarjuk,majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaniliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütöporos lisztet. A tölteléket elkészitjük.A tész...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Belegyúrjuk a többi alapanyagot, utána fél órát hűvös helyen pihentetjük a tésztát. Ezután lisztezett deszkán 2-3 milliméte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű