5 dkg kakaópor
25 dkg porcukor
2 dl víz
25 dkg háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
rumaroma ízlés szerint
25 dkg margarin
Törjük a kekszet apró darabokra. Öntsük a vizet egy lábosba, kicsit langyosítsuk meg. A porcukrot, a kakaót és a margarint adjuk hozzá. Melegítés közben keverjük el egyenletesre. 5 percig főzzük. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a rumaromát, és keverjük bele a kekszet darabokat és a darált kekszet. Béleljünk ki folpackkal az őzgerincformánkat, azután tegyük bele a kekszes masszát. Miután kihűlt, 2-3 órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy szépen megdermedjen. Tálaláshoz vegyük ki a formából, hámozzuk le róla a fóliát. Ujjnyi szeletekre vágva tálalhatjuk.
1. A háztartási keksz felét ledaráljuk, a másik felét kisebb darabokra törjük össze. 2. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a margarint hozzáadjuk, kevergetve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézzel alaposan összegyúrjuk, majd legalább fél órát hidegen pihentetjük lefedve. Miután megdermedt, gyorsan kell dolgoznunk, hogy ne melegedjen meg a tészta, mert akkor folyós les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet összedolgozuk a vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és vízzel. Éjszakán át pihentessük. Reggel a tésztából két lapot nyujtunk. Az egyiket, a tepsibe helyezv...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűEzt összegyúrni, korongokat sütni, lekvárral összeragasztani két korongot. Egy tábla csokit 3 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztani, az összeragasztott korongot fogvájóra tűzni...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Könnyű