♥ TÉSZTA:
200 g vaj (hideg)
100 g porcukor
250 g finomliszt
150 g kókuszreszelék
1 db tojás
1 tk citromhéj
♥ ÖSSZEÁLLÍTÁS :
150 g sárgabaracklekvár
2 ek porcukor
A lisztet, vajat, kókuszt, cukrot, tojást és citromhéjat munkalapon sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá még kevés lisztet, majd fóliába csomagoljuk, és kb. 60 percig hidegre tesszük.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, virágformával kiszúrjuk, a darabok felét lyukacsos formával szaggatjuk ki.
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A lekvárt felmelegítjük, majd egy szűrön átpasszírozzuk.
A kiszúrt és a teli süteményeket a lekvárral összeragasztjuk, és porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
Vaníliás tejben a szokásos módon tejbegrízt készítünk, amelyet még melegen 1 tojássárgájával és mazsolával elkeverünk. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük, málnaszörp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.Ha kakaós piskótát csinálunk és fehérre akarjuk a mintát akkor kakaóport nem teszünk bele akkor a lisztből duplája kell. az anyagokat összekeverjük és a kész masszát tegyük egy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSerpenyőben megolvasztjuk a mézet, megforgatjuk benne a meghámozott, felszeletelt almát, rövid ideig pároljuk, majd félretesszük hűlni. Egy tálban összekeverjük a szár...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű