♥ TÉSZTA:
200 g vaj (hideg)
100 g porcukor
250 g finomliszt
150 g kókuszreszelék
1 db tojás
1 tk citromhéj
♥ ÖSSZEÁLLÍTÁS :
150 g sárgabaracklekvár
2 ek porcukor
A lisztet, vajat, kókuszt, cukrot, tojást és citromhéjat munkalapon sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá még kevés lisztet, majd fóliába csomagoljuk, és kb. 60 percig hidegre tesszük.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, virágformával kiszúrjuk, a darabok felét lyukacsos formával szaggatjuk ki.
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A lekvárt felmelegítjük, majd egy szűrön átpasszírozzuk.
A kiszúrt és a teli süteményeket a lekvárral összeragasztjuk, és porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
Ezekből sűrű tésztát keverünk és beleegyengetjük egy kis mikrózható szilikonformába, vagy bármilyen más tálba. Kb 1,5 percig mikrózzuk, majd fél percig még a mikróban hagyjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Krémhez A krémhez a pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a pudinghoz adjuk a maradék hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat turmixban összekeverjük, majd a tésztát gofrisütőben kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tojások sárgáját a porcukorral kevertetem s kanalanként adom hozzá a vizet. 2. Beleszitálom a lisztet, sütőport s belekeverem a diót. 3. Tojások fehérjét pici sóval kemé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz