♥ TÉSZTA:
200 g vaj (hideg)
100 g porcukor
250 g finomliszt
150 g kókuszreszelék
1 db tojás
1 tk citromhéj
♥ ÖSSZEÁLLÍTÁS :
150 g sárgabaracklekvár
2 ek porcukor
A lisztet, vajat, kókuszt, cukrot, tojást és citromhéjat munkalapon sima tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá még kevés lisztet, majd fóliába csomagoljuk, és kb. 60 percig hidegre tesszük.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, virágformával kiszúrjuk, a darabok felét lyukacsos formával szaggatjuk ki.
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A lekvárt felmelegítjük, majd egy szűrön átpasszírozzuk.
A kiszúrt és a teli süteményeket a lekvárral összeragasztjuk, és porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
A tésztához a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és 20 deka cukorral összeforgatjuk. A tojások sárgáját a sóval, az olajjal meg a vízzel jól kikeverjük, és az előzőekhez adjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon 10-15 percig
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni. A tojást a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd beleforgatjuk az olvasztott vajas csokit és a száraz hozzávaló...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyóba beledugunk egy fél meggyet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű