30dk liszt
20 dk áttört burgonya
1 kk só
2dl tej
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
3dk zsír
Az élesztőt megkelesztjük kevés langyos, cukros tejben. A többi hozzávalót összegyúrjuk, hozzáadva az élesztős tejet is. Jól kidolgozzuk. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, gyúródeszkán hagyjuk pihenni a kiszaggatott fánkocskákat, 1 órahosszat kb. Bő forró olajban kisütjük.
A palacsinta száraz hozzávalóit egy tálba tesszük, majd a tojást, a tejet, az olajat és a vizet is hozzáadjuk, csomómentesre kavarjuk. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe és a megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kenyérsütőgép üstjébe készítettem a vaj kivételével az összes hozzávalót. Elindítottam a dagasztást, majd kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntöttem. Szép hólyagos, kissé lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk. A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást, a maradék tejet, a csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Ennél a leveles tésztánál nincs egyszerűbb, de ha van is, az nem eredményez ilyen káprázatos végeredményt. Mindössze két szabályt kell rögeszmésen betartani hozzá: a vaj legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű