30dk liszt
20 dk áttört burgonya
1 kk só
2dl tej
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
3dk zsír
Az élesztőt megkelesztjük kevés langyos, cukros tejben. A többi hozzávalót összegyúrjuk, hozzáadva az élesztős tejet is. Jól kidolgozzuk. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, gyúródeszkán hagyjuk pihenni a kiszaggatott fánkocskákat, 1 órahosszat kb. Bő forró olajban kisütjük.
1. A mascarponét szépen elkeverjük a cukorral és a tejföllel (használhatsz joghurtot is, de akár el is hagyhatod), és hozzáadjuk a tojássárgáját. 2. Ezután krémmé keverjük az e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kakaós piskótát a szokott módon megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük folyamatos keverés mellett sűrűre fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elmorzsolom a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrok. Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevés langy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az aszalt szilva kivételével a puszedlik hozzávalóit (liszt, porcukor, méz, olvasztott vaj, tojás, tej, sütőpor, mézeskalács fűszerkeverék) alaposan összegyúrjuk. Az így kapott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű