Családireceptkönyv.hu

Repülő krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
10 dkg vaj
1 db tojás (nagy)
1 tk szalalkáli (púpozott)
annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen a tészta (0,5-1 dl között)
Kakaós krém hozzávalói:

25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
25 dkg vaj
2 ek Holland kakaó (cukrozatlan)
2 ek rum
2,5 dl tej
5 ek liszt
Citromos krém hozzávalói:

15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 citrom leve és reszelt héja
1 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej

Elkészítés:


A lisztet keverjük össze a szalalkálival, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojást, és egy pici tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Gyúrás közben, apránként annyi tejet adjunk még hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (ne legyen se túl kemény, se túl lágy)

Ezután osszuk el 3 egyenlő részre a tésztát.

Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd nyújtsuk ki rajta 20x30-cm nagyságúra az egyik tésztát, és a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsi hátlapjára. (mindegyik tésztalappal így járjunk majd el!!!)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt, süssük szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon,8 percig sütöttem)

Amikor a tésztalap megsült, szép lassan, elfordulva a sütőtől, nyissuk ki az ajtaját, elkerülve hogy a szúrós-fojtós szalalkáli szagot beszívjuk.

A sütőből kivett tésztalapot ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk. (a másik két tésztával is így járjunk el)

Trükkök, tippek, praktikák:


Gizi-receptjei

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi mazsolás paleo csoki
Házi mazsolás paleo csoki

A mazsolát áztassuk be meleg vízbe pár perce, hogy megpuhuljon, ezután szűrjük le, és itassuk le róla a felesleges vizet. Fel is lehet kicsit aprítani. A kakaóvajat lassú tűzön m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dini
Csokis muffin
Csokis muffin

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffinpapírokat beletesszük a 12 lyukú sütőforma mélyedéseibe. Egy keverőtálba beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd fokozatos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Bejgli szelet
Bejgli szelet

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pihe-puha almás süti
Pihe-puha almás süti

Tészta készítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és a tejfölt....

Elkészítési idő: 80perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk