4 szobahőmérsékletű tojás (a fehérjét és a sárgáját válasszuk külön)
1 evőkanál vanília aroma
9 dkg kristálycukor
6 dkg olvasztott vaj vagy margarin
9 dkg liszt
5 dl langyos tej
porcukor a süti megszórásához
160 fokra melegítjük elő a sütőt.
Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral.
Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük.
A sárgákat pedig összemixeljük a cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Kb. 2 percig mixeljük.
Beleöntjük a lisztet és addig mixeljük, amíg teljesen egységes masszát nem kapunk.
Lassacskán adagoljuk hozzá a tejet és addig mixeljük, amíg alaposan el nem keveredik.
Ekkor adjuk hozzá a tojáshabot, egyszerre csak a harmadát, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Beleöntjük a sütőtálunkba és kb. 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kihűtjük és jó megszórjuk porcukorral.
Fél kg tisztított epret, málnát, ribizlit vagy más aromás gyümölcsöt áttörünk (turmixgépben 1 perc). Levét elvegyítjük 15 dkg porcukorral, 1 kávéskanál – kevés langyos vízben felol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük, vagy aprítóba kis darabokra aprítjuk. A száraz hozzávalókat elkeverjük egy tálba. A tojásokat (egy másik tálban) a habverő legnagyobb fokozatán 5-6 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszeket szépen sorjában egy magas falú tepsire sorakoztatjuk. Az első pohár natúr joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrokat és 2 ek cukrot (amíg a cukorkristályok el nem o...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez, majd jól kidolgozzuk a tojással, a tejföllel, az olajjal és a sóval együtt. Langyos helyen duplájára kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű