Tészta:
60 dkg liszt
37 dkg margarin
18 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
2 tojás sárgája
1/2 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
1,5 kg szilva
2 cs vaníliás pudingpor
kristálycukor (ízlés szerint)
1 teáskanál fahéj (púposan)
1 teáskanál mézes fűszerkeverék
1 cs vaníliás cukor
kb 0,5 dl víz
Lekenéshez:
1 tojás
Először elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük
a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával és rátesszük a tölteléket. A másik lappal beborítjuk.Tojással megkenjük, majd 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
A kekszet apróra törjük, közben a cukrot, a kakaót, a vajat és a tejet összekeverjük. Tűzhelyen meglangyosítjuk, hogy eldolgozható legyen, de nem kell felforrósítani! Majd az egész...
Elkészítési idő: 1 óraElkészítés: A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyre téve1...
Elkészítési idő:Összekeverjük a hozzávalókat 200 fokon 20 perc a sütési idő.
Elkészítési idő: