Tészta:
60 dkg liszt
37 dkg margarin
18 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
2 tojás sárgája
1/2 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
2-3 evőkanál tejföl
Töltelék:
1,5 kg szilva
2 cs vaníliás pudingpor
kristálycukor (ízlés szerint)
1 teáskanál fahéj (púposan)
1 teáskanál mézes fűszerkeverék
1 cs vaníliás cukor
kb 0,5 dl víz
Lekenéshez:
1 tojás
Először elkészítjük a tölteléket. Pici vízzel feltesszük főni a szilvát, kb 10-15 perc után beletesszük
a fűszereket, majd kevés vízben elkevert pudingporral besűrítjük, majd kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával és rátesszük a tölteléket. A másik lappal beborítjuk.Tojással megkenjük, majd 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.
A tésztához először keverjük el alaposan a száraz elemeket, majd gyúrjuk bele a vajat, és a tojást. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg lisztet, 1 sütőport, 10 dkg cukrot szárazon összekeverünk. A 20 dkg mákot, citromhéjat, 15 dkg cukrot szintén elkeverjük, vagy az 50 dkg túrót, 15 dkg cukrot és a citromhé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsolni a vajjal és a zsírral. Aztán hozzátenni a sütőport és tejfölt meg a tojást és a cukrot meg a sót. Jól dolgozzuk össze és tegyük a hűtőbe pihenni. Lereszeljük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy marék héjas mandulát és kb. fél marék törökmogyorót tettem bele. Ezeket mind daráltam a szilvával. 2 ek. mazsola, 2-3 ek. kókuszreszelék, 2 ek. szezámmag van még benne. Egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű