Tészta: Tepsi: 35x27 cm.
6 db tojás,
27 dkg porcukor,
1,5 dl tej,
1,5 dl étolaj,
1 cs sütőpor,
37,5 dkg liszt.
Töltelék:
30 dkg őszibarack, vagy más gyümölcs.
60 dkg tehéntúró,
27,5 dkg porcukor,
2 db tojás,
3 cs vaníliás cukor,
7,5 dkg búzadara,
1 citrom reszelt héja,-a felének a leve is.
porcukor a tálaláshoz.
A tepsit vajazzuk és lisztezzük.
A sütőt 180- fokra előmelegítjük. A barackot megmossuk, kimagozzuk,a héját lehúzzuk és apróra daraboljuk.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk tejet az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tészta masszába,és a tepsibe simítjuk.
Töltelékhez: A túrót cukorral, tojással, vaníliás cukorral búzadarával, és a citromhéjjal+levével kikeverjük, és kanállal a tésztára adagoljuk. Az apróra vágott barackot rászórjuk a túrós töltelékre sütjük kb 40 percig. Hűlni hagyjuk, szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk. Könnyű, gyors finom süti.
10 dkg zsírból és 8 dkg lisztből világos rántást készítünk. A maradék lisztet a tejföllel, tojással, pici sóval összegyúrjuk. Nyújtófával elnyújtjuk, a rántást rákenjük és felcsava...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingporokat kikeverjük az üdítővel,sűrűre főzzük ,hagyjuk kicsit hűlni majd a tészta tetejére kenjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű