Tészta: Tepsi: 35x27 cm.
6 db tojás,
27 dkg porcukor,
1,5 dl tej,
1,5 dl étolaj,
1 cs sütőpor,
37,5 dkg liszt.
Töltelék:
30 dkg őszibarack, vagy más gyümölcs.
60 dkg tehéntúró,
27,5 dkg porcukor,
2 db tojás,
3 cs vaníliás cukor,
7,5 dkg búzadara,
1 citrom reszelt héja,-a felének a leve is.
porcukor a tálaláshoz.
A tepsit vajazzuk és lisztezzük.
A sütőt 180- fokra előmelegítjük. A barackot megmossuk, kimagozzuk,a héját lehúzzuk és apróra daraboljuk.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk tejet az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tészta masszába,és a tepsibe simítjuk.
Töltelékhez: A túrót cukorral, tojással, vaníliás cukorral búzadarával, és a citromhéjjal+levével kikeverjük, és kanállal a tésztára adagoljuk. Az apróra vágott barackot rászórjuk a túrós töltelékre sütjük kb 40 percig. Hűlni hagyjuk, szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk. Könnyű, gyors finom süti.
A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd letakarom és 15-20 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFANTASZTIKUS DESSZERTEK ŐRÜLTEN FINOM RICOTTA TORTA Nóri Szilágyi 2018. 03. 26 A szerkesztőségben alapvetően a csokitortákért rajongunk, de ez a ricotta torta konkrétan minde...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyikhez hozzákeverjük a kakaót. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, majd fél cm vastagra nyújtjuk és sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű