Családireceptkönyv.hu

Barackos-túrós süti


Írta:

Elk. idő: 70 perc kb.
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta: Tepsi: 35x27 cm.
6 db tojás,
27 dkg porcukor,
1,5 dl tej,
1,5 dl étolaj,
1 cs sütőpor,
37,5 dkg liszt.
Töltelék:
30 dkg őszibarack, vagy más gyümölcs.
60 dkg tehéntúró,
27,5 dkg porcukor,
2 db tojás,
3 cs vaníliás cukor,
7,5 dkg búzadara,
1 citrom reszelt héja,-a felének a leve is.
porcukor a tálaláshoz.

Elkészítés:


A tepsit vajazzuk és lisztezzük.
A sütőt 180- fokra előmelegítjük. A barackot megmossuk, kimagozzuk,a héját lehúzzuk és apróra daraboljuk.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk tejet az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tészta masszába,és a tepsibe simítjuk.
Töltelékhez: A túrót cukorral, tojással, vaníliás cukorral búzadarával, és a citromhéjjal+levével kikeverjük, és kanállal a tésztára adagoljuk. Az apróra vágott barackot rászórjuk a túrós töltelékre sütjük kb 40 percig. Hűlni hagyjuk, szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk. Könnyű, gyors finom süti.

Barackos-túrós süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelt Tészta (Fánk - Bukta) / Főzősuli - Zsebszakács
Kelt Tészta (Fánk - Bukta) / Főzősuli - Zsebszakács

előkészítés: Készítsük elő a hozzávalókat, szitáljuk át a lisztet és langyosítsuk meg a tejet. kovász készítés: Az élesztőt csomómentesen elkeverjük kb 1 dl langyos tejben egy ki...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Házi fagyi
Házi fagyi

500 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nagymama szedres lepénye
Nagymama szedres lepénye

Kettéválasztjuk tojásokat. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét 8 dkg porcukorral. Habosra keverjük a margarint, a maradék porcukorral és a vaniliáscukorral. Beledolgozzuk a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk