500 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás
100 g kristálycukor
1 db vaníliás cukor
1 db sütőpor
1 csipet só
200 ml étolaj
300 ml víz
300 ml tej
2 marék darált dió
puding,tejszínhab,lekvár
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Liszthez adjuk az átszitált sütőport, csipet sót, hozzáadjuk a tojássárgáját, olajat, vizet, vaníliáscukrot, cukrot,diót és robotgéppel összekeverjük.
Hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, amit óvatosan, de alaposan elkeverünk benne.
Majd forró gofrisütőben egyesével kisütjük, rácsra tesszük kihűlni. Ízlés szerint tálaljuk a kisült gofrikat.
. Ebből a receptből 18-20 db lesz.
2 db 2 literes tálba a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a hűtőbe tesszük, a sárgáját habverő segítségével kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké alakí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját 12 evőkanál forróvízzel géppel 10 percig, kézzel 1/2 óráig keverjük, utána beleteszünk 30 dkg porcukrot és azzal még 5 percig keverjük. Hozzászitálunk 30 dkg lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé.A pudinghoz egy tálba tesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű