50 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
190 ml tej
1 tojás
1 kk fahéj
3 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
reszelt citromhéj
+ vaj a kenéshez
fahéjas cukor a szóráshoz
A hozzávalókat alaposan bedagasztjuk. 30 percig kelesztjük. Kettévesszük a tésztát,majd még 2x felezzük. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Adagonként 22,5 korongunk lesz. Mindegyik tészta korongot megkenjük olvasztott vajjal, és elkezdjük megformázni a rózsákat. Vesszünk egy korongot és felcsavarjuk, ez lesz a rózsa közepe, majd a szirmokat köré rakosgatjuk kb 15 szirom kell egy rózsához. Egy muffin sütő formát kivajazunk és a rózsát a mélyedésébe tesszük. De ne mindegyik mélyedésbe, mert nagyon megnőnek. Olvasztott vajjal lekenjük és fahéjas cukorral megszórjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Kb. 10-12 db lesz belőle.
A lisztet a cukorral és sütőporral összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal. A tojássárgájával, tejjel és egy csipetnyi sóval jól összegyúrjuk. Nem baj, ha kissé száraz marad.) Kivajaz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElőkészítjük a formákat, illetve a jégkockatartókat. Elkészítés A szörpöt felhígítjuk a vízzel, belekeverjük a zselatint. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, a habot a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű