50 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
190 ml tej
1 tojás
1 kk fahéj
3 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
reszelt citromhéj
+ vaj a kenéshez
fahéjas cukor a szóráshoz
A hozzávalókat alaposan bedagasztjuk. 30 percig kelesztjük. Kettévesszük a tésztát,majd még 2x felezzük. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Adagonként 22,5 korongunk lesz. Mindegyik tészta korongot megkenjük olvasztott vajjal, és elkezdjük megformázni a rózsákat. Vesszünk egy korongot és felcsavarjuk, ez lesz a rózsa közepe, majd a szirmokat köré rakosgatjuk kb 15 szirom kell egy rózsához. Egy muffin sütő formát kivajazunk és a rózsát a mélyedésébe tesszük. De ne mindegyik mélyedésbe, mert nagyon megnőnek. Olvasztott vajjal lekenjük és fahéjas cukorral megszórjuk. 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Kb. 10-12 db lesz belőle.
Az élesztőt futtasd meg kb. egy deci langyos, enyhén cukrozott tejben, egy evőkanálnyi olvasztott vajat pedig keverj el egy púpozott evőkanál cukorral és a 3 tojás sárgájával. Add...
Elkészítési idő:A "tésztát" mikróban készítjük el. Ehhez veszünk egy lapos, szögletes jégkrémesdobozt (pl 0,5 l krémkönnyű:)) Ebben összekeverjük a tészta hozzávalóit. Tej annyi kell...
Elkészítési idő:1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék c...
Elkészítési idő: