6 evőkanál cukor
1 dl olaj
4 evőkanál liszt
2 evőkanál keserű kakaópor
1 csomag sütőpor
6 tojás
A krémhez:
½ liter tej
2 csomag vaníliás pudingpor (főzéssel készítendő)
25 dkg + 6 evőkanál cukor
25 dkg margarin
25 dkg túró
4 dl Hulala / vagy tejszín
A 6 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót, majd a 6 tojásfehérjéből vert kemény habot is. Megsütjük.
Fél liter tej és 6 evőkanál cukor hozzáadásával elkészítjük a vaníliás pudingot. A margarint 25 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, végül belekeverjük a kihűlt pudingot is.
Ezzel a krémmel megkenjük a kihűlt piskótát. A tejszínből habot verünk, melyet a pudingos krém tetején egyenletesen elkenünk.
A 6 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót, majd a 6 tojásfehérjéből vert kemény habot is. Megsütjük.
Fél liter tej és 6 evőkanál cukor hozzáadásával elkészítjük a vaníliás pudingot. A margarint 25 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, végül belekeverjük a kihűlt pudingot is.
Ezzel a krémmel megkenjük a kihűlt piskótát. A tejszínből habot verünk, melyet a pudingos krém tetején egyenletesen elkenünk.
A sütőt begyújtom. Egy porcelán tálban a tojások sárgáját 10 dkg gyümölcscukorral és a mézzel elkeverem, majd beleszórom a darált mákot és folyamatos kevergetés közben hozzáöntöm a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben simára keverjük az élesztőt és a tojássárgáját. A lisztet egy tálba szitáljuk elkeverjük benne a porcukrot és a sót, majd és elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat, azután...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKülön-külön megfőzzük. 25 dkg vajat 20 dkg porcukorral jól kikeverjük ennek a kétharmadát a puncspudinghoz 1/3-át a vaníliás pudinghoz keverjük. A lapokat megtöltjük úgy, hogy kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent előkészítünk: a ribizlit botmixerrel pürésítjük, a vajat és a cukrot kimérjük, a tojásokat és a tojássárgájákat egy tálba törjük. Előkészítünk egy mély tálat, amelyre egy s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű