menu

Családireceptkönyv.hu

Málnás-joghurtos alagút


Írta:

Elk. idő: 260 perc
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 csipet só
125 g kristálycukor
100 g búzaliszt (BL55)
10 g sütőpor
4 evőkanál víz
20 g kakaópor - holland
A krémhez
750 g joghurt - görög
85 g porcukor
0.5 mokkáskanál vanília eszencia
12 db lapzselatin
5 evőkanál víz (forró)
200 g málna
A tetejére
1 teáskanál porcukor

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük.
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 1 csipet só
A sárgáját habosra keverjük a cukorral.
125 g kristálycukor
Hozzáadjuk a lisztet, a vizet, a kakaóport, és a sütőport, majd alaposan összekeverjük.
100 g búzaliszt (BL55), 10 g sütőpor, 4 evőkanál víz, 20 g kakaópor - holland
Beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nálam a tepsi mérete: 39x28 cm és 5 cm magas.
Előmelegített 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A sütés ideje sütőfüggő, így tűpróbával ellenőrizzük! Amikor elkészült a piskóta lapunk, lehúzzuk róla a papírt, és ráhelyezzük egy másik, tiszta sütőpapírra.
Egy magas falú, szögletes sütőforma segítségével a piskótából kimérjük a lapokat, amikkel a formát ki fogjuk bélelni. Marad egy pici tészta a végén, nem fog mind elfogyni. Nálam a forma mérete: 25x12 cm és 8 cm magas. Amikor a lapokat méretre vágtuk, a formába folpackot teszünk, majd kibéleljük a piskóta darabokkal.
A krémhez kikeverjük a joghurtot a porcukorral és a vanília aromával. Ha édesebbre szeretnénk készíteni, tehetünk bele több cukrot.
750 g joghurt - görög, 85 g porcukor, 0.5 mokkáskanál vanília eszencia
A zselatin lapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Beletesszük a forró vízbe és összekeverjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. A joghurthoz adjuk és alaposan elkeverjük.
12 db lapzselatin, 5 evőkanál víz (forró)
A krémhez adjuk a málnát. Én most fagyasztottat használtam, mert azt szerettem volna, hogy egy kicsit beszínezze a krémet. Természetesen friss málnával is készíthetjük, csak finomabb lesz tőle. :)
200 g málna
A krémet a formába öntjük, majd lefedjük a maradék piskótával. Nálam a teteje egy nagyobb és négy kisebb darabból jött ki, de ez nem baj, mert a végén ez úgyis a süti alja lesz.
Alaposan befedjük a folpackkal, majd tehetünk rá egy nehezéket, hogy szép egyenes legyen majd a sütink alja. Minimum 3 órára a hűtőbe tesszük.
Amikor megdermedt, egy tálra fordítjuk úgy, hogy a teteje kerüljön alulra. Lehúzzuk róla a folpackot, majd porcukorral díszíthetjük.
1 teáskanál porcukor
Jó étvágyat az elkészült málnás-joghurtos alagúthoz! :)

Málnás-joghurtos alagút

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács Évi puha (MOHA)
Mézeskalács Évi puha (MOHA)

A mézet a vajjal kis lángon felmelegítem, hűlni hagyom. A tojásokat a cukorral, szódabikarbónával, fűszerekkel, reszelt héjakkal és a citromlével összekeverem a robotgéppel. Felvá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Almás kukoricamálé
Almás kukoricamálé

Az őrölt fahéjjal, kevés sóval és cukorral, citromhéjjal és citromlével ízesített növényi tejet és vizet felforraljuk, majd állandó keverés mellett lassan hozzáadjuk a kukoricadará...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Grizpuding erdei öntettel
Grizpuding erdei öntettel

Puding: A tej felét a grízzel és a vanília pudingporral, a cukorral, valamint az ízesítőkkel csomómentesen elkeverjük, majd 30 percig pihentetjük. A maradék tejet felforraljuk majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Papp Gina
Paprikás házi ropi
Paprikás házi ropi

A lisztet beleszitáljuk a tálba, majd belekeverjük a pirospaprikát, sütőport és a magokat. Miután a szárazanyagokat összeállítottuk, hozzárakjuk a vajat és a kefírt, és jól összeg...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk