menu

Családireceptkönyv.hu

Any--Zserbó


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztő
Csipetnyi sütőpor
A töltelékhez:
12 dkg darált dió
12 dkg cukor
20 dkg lekvár
A bevonathoz:
4 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor
5 dkg vaj
1 evőkanál tojásfehérje

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és a csipet sót, jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35×25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és a sütésnél terjeszkedik.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, meghintjük a darált dió és a porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tészta tetejét megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben, lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világospiros lesz (kb. 12-15 perc).
A megsült tésztát, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Ehhez a kakaóport a cukorral és kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre befőzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat, és addig keverjük, amíg a vaj elolvad. Mielőtt a tésztára öntjük, belekeverjük a tojásfehérjét a már langyosra hűlt mázba, ettől még fényesebbé válik. A tésztára öntjük, elsimítjuk, hagyjuk jól megdermedni. Ehhez néhány órára szükség lesz. Ha kihűlt kisebb szeletekre vágjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A bevonat lehet olvasztott csokoládé kevés vajjal elkevetve.

Any--Zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
 Anna szelet
Anna szelet

A tésztához 5 db tojás 30 dkg cukor (kristály) 7 ek feketekávé (erős ) 10 dkg dió (őrölt) 20 dkg finomliszt (BL-55) 0.5 csomag sütőpor 1 csipet só 1 ek vaj (a tepsi kikenés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg krémes sütés nélkül  Marikától
Hideg krémes sütés nélkül Marikától

A krém hozzávalóit kikeverjük, sűrű krémmé főzzük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a hozzákeverjük félig kihűlt krémhez. A végén hozzá adjuk a tojásfehérje habját. G...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Gyümölcsös maffin
Gyümölcsös maffin

Banánokat villával összetörni, majd a tojásokat bele keverni. Sütő aljába 2 szem málnát teszünk és rákanalazzuk a banános masszát. 180 fokon 10-12 percig sütni. Majd tálalni.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Házi krémes
Házi krémes

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. Amikor összeállt, két darabra osztjuk, letakarjuk és egy órán át hűtőben pihentetjük. A tésztákat lisztezett felülete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk