A tésztához
25 dkg liszt
3 dkg vaj
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
3 db tojássárgája
0.5 dl tej (kevés)
A töltelékhez
5 ek erdei gyümölcslekvár
20 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg liszt
20 dkg mák (darált)
1 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojásfehérje
2 dl tej (annyi tej, hogy piskótasűrűségű tésztát kapjunk)
A tészta öszzes hozzávalóját összegyúrjuk.
Kettő részre osztjuk.
Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük (én az erdei gyümölcsöset szeretem de ízlés szerint lekvár).
Majd erre a lekvárral megkent tésztára ráöntjük a tölteléket.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, bele a liszt, a darált mák, és annyi tej hogy piskóta sűrüségű tésztát kapjunk, a sütőpor, a citromhéj, a vaniliáscukor, aztán a végén a 3 tojásfehérje keményre vert habja.
Erre rátesszük a második tésztát, amit tojással megkenünk,majd megszúrkáljuk
1 liter tejet forraljunk fel, közben a tojások fehérjéből 12 csepp édesítővel és 1 csipetnyi sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját 24 csepp édesítővel, a vanília kikapart b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Kapcsoljuk be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazzuk ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeljük le, fahéjas cukorral szórjuk meg, majd hagyjuk ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent alaposan összekeverünk és kivajazott vagy gyengén kiolajozott bögrékbe töltjük,de csak félig legyen a bögre! 4-5 perc alatt megsül a mikróban.Hagyjuk kihülni,éles késsel vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A tejes langyosítsuk meg, és keverjünk el benne egy teáskanál cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk 15 perc alatt felfutni. Közben egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes