50 dkg háztartási keksz
10 dkg dió
5 dkg kókuszreszelék2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál cukor
3 dl tej
10 dkg vaj
a középső réteghez:
1 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
5 dl tej
10 dkg vaj
a tetejére:
20 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A kekszet apróra tördeljük. A diót ledaráljuk (vagy apró darabokra vágjuk) és a kókusszal együtt a kekszhez kavarjuk. A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük és kis lángon addig melegítjük, amíg minden alapanyag elolvad, közben folyamatosan kavargatjuk. Amikor elkészült, a kekszre öntjük, és jól összekavarjuk.
A masszát tortaformába simítjuk, minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz ez az alap. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a középső réteget. Ehhez a pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a megszokott módon megfőzzük, majd kihűtjük, de közben kavargatjuk, hogy a teteje ne bőrözzön be.
A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött pudingot kanalanként hozzáadjuk, simára kavarjuk, éa a kekszes masszára kenjük.
A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és langyosra hűtve a pudingos rétegre kenjük. A kakaóport a tetejére szitáljuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
Ha nem akarsz a piskótával bajlódni, de szeretnél krémes finomságot készíteni, akkor érdemes ezt a receptet kipróbálnod. Csokis, krémes, nagyon gyorsan elkészül, csak bírd kivárni, amíg kihűl!
Egy tálba szórd bele a lisztet, a sütőport, a cukrot, a felolvasztott vajat és a tejet majd keverd el csomómentesre. Sűrű nagyon sűrű tésztát kell hogy kapj úgy adagold a tejet is...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tészta hozzávalóit. A krémhez a tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a cukrot és a diót. Kivajazzuk a kosárka formákat, belenyomkodjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat habosra keverjük a cukorral,lágy margarinnal,hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport,joghurtot,és a citromot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 C-on 20-25 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű