Családireceptkönyv.hu

Gerbeaud – Almás pite - Maci néni féle


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg margarin + kis zsír vagy 20 dkg vaj
35 dkg liszt
1 dkg élesztő – kevés langyos tejben megáztatva
1 kávéskanál szódabikarbóna , 1 evőkanál cukor – kis vanília belereszelve
1 egész tojás – 1 tojás sárgája
Kevés tejföl, csak annyi hogy könnyen gyúrható legyen

Elkészítés:


Jól kidolgozni a tésztát, 3 részre osztani és nagyon vékonyra nyújtani.

25 dkg diót és 25 dkg cukrot összekeverni

A tepsibe beletesszük az első lapot, megkenjük lehetőleg baracklekvárral és rászórjuk a cukros diókeverék felét. Rátesszük a második lapot és megkenjük azt is lekvárral, majd a dióskeverék másik felével megszórjuk és ráfektetjük a harmadik lapot.
½ órát állni hagyjuk, majd 200 C –os sütőben kb.30 perc alatt megsütjük. Amikor szép barna akkor kész a sütés. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, kifordítjuk és csoki mázzal bekenjük.

36*31 cm tepsihez:
30 dkg vaj
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojás + 1 sárgája

40 dkg dió + 20 porcukor
45 perc sütés!!!

Gerbeaud – Almás pite - Maci néni féle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Sajttorta àfonyás öntettel
Sajttorta àfonyás öntettel

Melegítsük a sütőt elő. Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit villával, hogy egyformán nedves legyen. Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki. Tegyük bele a morzsákat, egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos mascarpone torta
Narancsos mascarpone torta

A piskótához 1.Szétválasztjuk a hat darab tojást, majd a sárgáját a cukorral habos állagúra keverjük. 2.Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a vizet, és legalább 10-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tízperces fánk
Tízperces fánk

A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne raga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cruffin (croissant+muffin)
Cruffin (croissant+muffin)

A tejet melegítsd langyosra. 60 ml-hez add a sót, jól keverd el. A másik részben oldd fel a mézet, majd morzsold bele az élesztőt. Letakarva hagyd, hogy felfusson. A liszteket mér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk