1 tasak piskótatallér (kb 12 dkg), 4-5 banán, 1 tasak csokoládés pudingpor, 10 dkg cukor, 5 dl tej;
a hempergetéshez: 10 dkg aprított mandula,(keserű csokoládé,tejszín)
A banánt megpucoljuk és 0,5 cm vastagságú karikákra vágjuk. Két két piskótatallér közé teszünk egy szelet banánt és fogpiszkálóval összefogjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral meg a tejjel és megfőzzük. A fogpiszkáló segítségével a tallérokat a még forró pudingba mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük az oldalát, belehempergetjük az aprított mandulába és hungarocellbe szúrjuk, míg a puding megszilárdul.
II.varíáció : olvasztott csokoládéba mártani
A tojásokat a cukorral keverjük habossá,mintha piskótát vernénk. Hozzácsurgatjuk keverés közben az olajat. A kimért lisztet a sütőporral és a mákkal elkeverjük és beleforgatjuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmostam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem, elkevertem a mokkáskanálnyi sóval és félretettem. A dobozformát vékonyan kivajaztam, liszteztem. A sütőt 180 fokra előmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgához hozzászitáljuk a süt...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KözepesAz almákat meghámozom, eltávolítom a magházat, majd lereszelem és hozzáadom a cukrot és a fahéjat. Ha sok levet enged, akkor kicsavarom, mielőtt a tésztára teszem. A lisztbe egy m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű