a piskótához:
12 dkg kókuszreszelék
6 gramm konjac liszt
6 tojás
6-8 dkg eritrit
6 evőkanál víz
a krémhez:
40 dkg Totu
1,5 dl víz
1 dkg zselatin
8-10 dkg eritrit
2 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
továbbá:
15 eper
A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljuk. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk. A fehérjéből az eritrittel tejfölnél kicsit sűrűbb habot verünk. A verést folytatva hozzáadjuk a vizes tojássárgáját, végül habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket (azért habverővel, mert így a kókusz és a konjac nem tud csomós maradni). 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltve, 175 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Kihűtjük. Két lapba vágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a formába. Rárakosgatjuk a félbevágott epreket. Ráöntjük a krémet, amivel csupán annyi a dolgunk, hogy a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. Erre kerül a második lapp. Annyi időre, amíg a krém megszilárdul hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Végül 16 részre vágva kínáljuk. Díszítésként porrá őrölt eritrittel is megszórhatjuk.
A cukrot a zsírral habosra keverjük, majd beleadjuk a tojássárgáját, a lisztet, 1 késhegynyi szalakálét , a citrom levét és reszelt héját , majd összekeverjük a keményre felver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hideg helyre tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A cukorból és vízből szirupot főzünk. 2. Még melegen, miután lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat. 3. Ha elolvadt benne, hozzáadjuk a kakaót és a tejport. Majd a puffasztott...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 25x35 cm-es, mélyebb tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A gyümölcsöket megmossuk, az őszibarackot meghámozzuk, majd a szilvával együtt, a s...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Könnyű