a piskótához:
12 dkg kókuszreszelék
6 gramm konjac liszt
6 tojás
6-8 dkg eritrit
6 evőkanál víz
a krémhez:
40 dkg Totu
1,5 dl víz
1 dkg zselatin
8-10 dkg eritrit
2 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
továbbá:
15 eper
A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljuk. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vízzel kihabosítjuk. A fehérjéből az eritrittel tejfölnél kicsit sűrűbb habot verünk. A verést folytatva hozzáadjuk a vizes tojássárgáját, végül habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket (azért habverővel, mert így a kókusz és a konjac nem tud csomós maradni). 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltve, 175 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Kihűtjük. Két lapba vágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a formába. Rárakosgatjuk a félbevágott epreket. Ráöntjük a krémet, amivel csupán annyi a dolgunk, hogy a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. Erre kerül a második lapp. Annyi időre, amíg a krém megszilárdul hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Végül 16 részre vágva kínáljuk. Díszítésként porrá őrölt eritrittel is megszórhatjuk.
Felforraljuk a tejet, közben kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevéske sóval, majd az össz cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el, mert ennek hűlnie kell. A tejszínt a cukorral felforralom és 5 percig kis lángon főzöm, majd hozzáadom a vajat és további 5 percig forralom. Az utolsó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű hájat összegyúrjuk az 1 kg lisztből elvett 15 dekányi liszttel, félretesszük hűvös helyre, de ne a hűtőbe! A három tojássárgáját, a tejet, ecetet, 85 dkg lis...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű