menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvás, grillázsos tönköly kocka recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
190 g vaj
190 g cukor - nád
1 nagy csipet só
125 g joghurt - natúr
12 g sütőpor
190 g tönkölybúza liszt - teljes kiőrlésű (TBL 300)
1 teáskanál fahéj (őrölt)

A tetejére

350 g szilvabefőtt
fahéj (őrölt)

A grillázshoz

100 g kristálycukor
30 g dió (durvára tört)

Elkészítés:


A vajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a joghurtot és összekeverjük, ehhez adjuk a fahéjat az átszitált sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük őket.
A fehérjéből kemény habot verünk, és apránként hozzáadagoljuk a tésztához, óvatosan beleforgassuk, hogy ne nagyon törjük össze.
Vajjal kikent lisztezett 21x31 cm-es tepsibe öntjük, majd a felezett szilvákat a tetejére tesszük és meghintjük kevés fahéjjal.
180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 perc alatt készre, tűpróbáig sütjük. Érdemes félidőnél egy alufóliával letakarni, mert a teteje már kezd sülni, de belül még nyers a tészta, kell neki az a 40-45 perc.
Ha kész elkészítjük a grillázst. A cukrot egy edénybe feltesszük a tűzre és folyamatos keverés mellett megvárjuk, amíg felolvad (előbb össze fog csomósodni) Inkább vegyük le a tűzről és kevergessük, ha úgy érezzük, hogy még vannak benne csomók, de már a háromnegyede folyós, hogy csak szép világosbarna színe legyen, ne legyen sötét égett. Ha felolvadt az egész hozzáadjuk a diót.
Majd míg forró egy olajozott deszkára tesszük, és olajozott nyújtófával vékonyra nyújtjuk, majd összevágjuk, és a süteményre szórjuk. Na, ez az, amit legközelebb inkább úgy csinálok, hogy sütés után híg szilvalekvárral leecsetelem a sütit és azonnal rászórom a grillázst, mert a legkisebbek egy kicsit leszórták a grillázst, ugyan összecsipegették a tálról a leszóródott darabokat is.
http://aprosef.hu/szilvas_grillazsos_tonkoly_kocka_recept

Szilvás, grillázsos tönköly kocka recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alíz
Kókuszos zabkeksz
Kókuszos zabkeksz

Előveszünk két edényt. Az egyikben kikeverjük a vajat, cukrot, vaníliáscukrot és tojást. A másikban összekeverjük lisztet a zabpehellyel, kókuszreszelékkel, csokipasztillával, őröl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Receptek
alakbarát Isler, Salátagyár
alakbarát Isler, Salátagyár

A hozzávalókat a tojás kivételével elmorzsoljuk egymással. Mélyedést készítünk a morzsalék közepébe és beleütjük a tojást, összegyúrjuk. Zabpehelylisztet szórunk a gyúródeszkára, f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoki krém
Csoki krém

A csokit vágjuk vagy daraboljuk kockákra. A tejszínt melegítsük fel, majd tegyük bele a csokit, és alaposan keverjük el benne. Ezután hűtsük ki a krémet, tegyük 2-3 órára a hűtőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós krémes
Túrós krémes

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, morzsold össze a hideg, darabokra vágott vajjal, majd gyorsan dolgozd össze a sóval, a liszttel, a tojással, az ecettel és a tejföllel. Leh...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk