Hozzávalók az alma megpárolásához:
3 db alma,
50 g vaj,
1/4 bögre cukor.
A tésztához
200 g gríz,
150 g cukor,
2 db tojás,
300 g gyümölcs joghurt
1 teáskanál szódabikarbóna,
15 g kakaó.
Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a joghurtot és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.Mossuk meg az almát, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk mindegyiket 9 – 10 szeletre. Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábasban, tegyük bele az almaszeleteket és cukrozzuk le. Lassú tűzön pároljuk pár percig, közben kevergessük. Egy sütőformát béleljünk ki alufóliával. Tegyük bele az almaszeleteket.Öntsük rá a kikavart tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük nagyjából 30 percig. Amikor megsült vegyük ki a süteményt a formából és szórjuk meg porcukorral . Jó étvágyat!
A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. Folpackba csomagolva pár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból gyúródeszkán puha tésztát gyúrunk, vagyis addig gyúrjuk, amíg a kezünktől elválik és hólyagozni kezd. Meleg helyen fél órát pihentetjük. 2. Ezután lisztezett d...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű