Családireceptkönyv.hu

Lajcsi szelet


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
40 dkg liszt
2 e.k. kakaópor
2 e.k. méz
2 egész tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
2 k.k. szódabikarbóna
Krém
1 cs. vanília puding
1 cs puncs puding
2x 3,5 dl tej
1 vaníliás cukor
1/2 rum aroma
30 dkg margarin
25 dkg porcukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a szódabikarbóna és a liszt nélkül egy fém tálacskába tesszük, amit egy kis lábas vízgőze fölé téve, kavargatjuk a tartalmát átmelegedés után kb 15 percig. Ekkor beletesszük a szódabikarbónát is, jól elkevergetjük és a liszthez öntve, kanállal összekeverjük azt. Aztán kézzel átgyúrjuk, ha túl lágynak gondoljuk, tegyünk még hozzá kis lisztet. Nyújtható tésztát kell kapjunk.
Három felé mérjük a tésztát és még melegen (így könnyebb) alaposan lisztezett szilikonos sütőpapíron kinyújtva mindhármat egyforma méretűre( kb 30x40), villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel.170 fokon sütjük. Nagyon gyorsan sül, figyeljünk oda, kb 5-8 perc (sütő függő) elég neki. Azonnal leválasztjuk a sütőpapírról, ahogy kivesszük a sütőből.
A pudingokat külön-külön megfőzzük, he levettük a tűzről, a vaníliásba egy vaníliás cukrot keverünk, a puncsba egy kis rumaromát. Folpackot simítunk közvetlenül a pudingra, hogy hűlés közben ne bőrösödjön be. A margarint kikeverjük a porcukorral, felébe a kihűlt vaníliás pudingot, másik felébe a kihűlt puncs pudingot keverjük. ( a pudingokat előbb keverjük át kézi mixerrel )
Összerakjuk a sütinket, alsó lapra, amit megfordítunk, hogy a teteje legyen alul, a vaníliás krémet kenjük, a másodikra a puncsos krémet kenjük. Rátesszük a harmadik lapunkat, azt porcukrozhatjuk és egy napig állni hagyjuk, hagy puhuljon.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Epres - Epres keksztorta - OK
Epres - Epres keksztorta - OK

1. A tejben a kristálycukorral a szokásos módon megfőzzük a pudingot, és hűlni hagyjuk. 2. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként belevegyítjük a pud...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskótatekercs málnás vaníliás
Piskótatekercs málnás vaníliás

A tojás sárgàját az édesítővel habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és vizet. A tojas fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába. 170 fokon süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kókuszos meglepetés
Kókuszos meglepetés

2 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 evőkanál méz, ½ csomag sütőpor, 20 dkg liszt. A margarint, a porcukorral és a tojással habosra kavarjuk. Hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Túrógombóc
Túrógombóc

A túrót, a tojások sárgáját, a búzadarát, a vaníliás cukrot, a sőt összekeverjük és állni hagyjuk / a búzadara megduzzadjon / A tojásfehérjéket felverjük és a túrós masszába kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk