60 dkg liszt
25 dkg zsír
csipet só
2 dl házi tej
3 dkg élesztő
2 teáskanál cukor
1 evőkanál tejföl
lekvár tölteni
vaníliás porcukor beforgatni
A meleg tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.
A lisztet, sót elmorzsoltam a zsírral, hozzáadtam az élesztős tejet. Összegyúrtam, majd egy evőkanál tejfölt is adtam hozzá, mert keménynek találtam a tésztát. Megdagasztottam.
Egy órányi pihenés után lisztezett deszkán kinyújtottam a tésztát, nagy pogácsaszaggatóval kiszúrtam. 1-1 teáskanál lekvárt tettem a közepére, összehajtottam, kissé lenyomkodtam a széleket.
Tepsibe rakosgattam, 180 fokon világosra sütöttem.
Még azon forrón vaníliás porcukorba forgattam a sütiket
1. A tésztához valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük. 2. A fehérjét habbá verjük. Majd szépen a többihez keverjük ezt is. 3. Kb. 35 perc alatt megsütjük a piskótá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Hevítsd a sütőt 210 fokra. (Ugya milyen jó kis szó? Mindig „melegítsd elő”-t írok, gondoltam most jóóól megvariálom.) 2. A csokit tördelt egy serpenyőbe, és öntsd rá a tejszint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát össze állítjuk, kb 1 órára hűtőbe tesszük. Majd fél cm kinyújtjuk és kiszaggatjuk, tojásfehérjével lekenjük és cukros dióba megfogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet átszitálom a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. 2. A tojásokat kikeverem a cukorral, a tejföllel és az olvasztott vajjal. Összedolgozom a száraz hozzávalókkal (fa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű