Családireceptkönyv.hu

mézes krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a lapokhoz:
45 dkg liszt
15 dkg cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 dkg zsír
2 evőkanál méz
1 egész tojás
3 evőkanál tej
1 csapott kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, ha ez nincs akkor őrölt fahéj és szegfűszeg keveréke

a krémhez:
2 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg margarin /vaj/
20 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
kb.20 dkg sárgabaracklekvár



Elkészítés:


A mézet, a cukrot, a zsírt és a tejet kis lángon összemelegítjük, majd a tűzről lehúzzuk és néhány perc után hozzáadjuk a tojást is, jól elkeverjük. Ezt követően a fűszerkeverékes, szódabikarbónás lisztet is hozzáadjuk, majd félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet picit beletenni, vagy ha ragad, akkor lisztet adunk hozzá. A tésztát négyfelé osztjuk és cipókat formázunk.
Mindegyik tésztacipót lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük margarinnal vékonyan megkent tepsi hátoldalán/vagy sütőpapír/, 200 fokra előmelegített sütőben. Sötét zsemleszínűre kell sütni, de vigyázzunk nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc laponként. Azért jó a tepsi hátulján készíteni, mert könnyen le lehet róla csúsztatni.

Töltelék készítése: a tejet a pudingporral megfőzzük, kihűlésig keverjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral kikevert margarint és habosra keverjük.

Összeállítás: a tölteléket kettéosztjuk. Az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük és megkenjük a lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal beborítjuk, amit csoki mázzal vonunk be. A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a vajat vagy sütőmargarint.
Ezt a sütit legalább 2 nappal a fogyasztás előtt kell elkészíteni, hogy megpuhuljon!

Trükkök, tippek, praktikák:


Én a lapokat megkenem vékonyan rummal, így előbb puhul.
A tetejére a csoki máz helyett mindig márványos mázat készítek!
Keresd a receptek között: márványos máz!

mézes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Teljes kiőrlésű diós-fahéjas keksz
Teljes kiőrlésű diós-fahéjas keksz

A vajat keverjük ki a nádcukorral. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliaaromát. A száraz hozzávalókat egy másik edényben keverjük össze (liszt, darált dió, fahéj, darált zabpehely, sü...

Elkészítési idő: 4 adag
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diétás banános zabpehely keksz
Diétás banános zabpehely keksz

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. 2. A zabpelyhet picit megdaráljuk, hogy szemcsés legyen, de nem túl nagy és ne por. 3. A zabpehelyhez öntjük a kakaóport, fahéjat és a vil...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Gyümölcs szelet
Gyümölcs szelet

A kakaós piskótát a szokott módon megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot a cukorral és a tejjel összekeverjük folyamatos keverés mellett sűrűre fő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó golyók
Zserbó golyók

Az összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben órát, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni. A...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk