80 dkg liszt
50 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál tejföl
4 tojássárgája
2 csomag sütőpor
1 üveg lekvár
porcukor
A hozzávalókat a lekvár és a porcukor kivételével gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Ha kihűltek, lekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
A csöröge fánk elkészítése sokkal egyszerűbb, különösebb tudást nem igényel. Összegyúrunk lisztet, tojást, (vagy csak sárgáját) egy kávéskanál porcukrot, egy kevés tejfelt, csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverni és sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, margarint, 4 ek porcukorral, 2 ek tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két lapra kinyújtjuk. 2. Az egyik lapot tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz