Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg kekszmorzsa
12 dkg vaj
6 evőkanál cukor
1,5 dl tej
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
6 dl tej
5 púpozott evőkanál búzadara
25 dkg túró
1 citrom lereszelt héja
5 evőkanál cukor
A csokimázhoz:
10 dkg étcsokoládé
15 ml tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük.
A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos habverővel összekeverjük a tejbegrízzel, cukorral, citromhéjjal krémesre (pici citromlé is mehet bele) keverjük, és a tésztára simítjuk.
A csokit pici tejben megolvasztjuk, és még melegen a süti tetejére csurgatjuk.
A rizst 1 dl. vízzel elvegyített tejbe a cukor felével megfőzzük. Ha kihűlt a tojás sárgát a cukorral és a vajjal elkeverve hozzáadjuk, beletesszük a citromhéjat is. A keményre...
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a nyírfacukorral és a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszkeveréket, amivel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan a teje...
Elkészítési idő:Gesztenyemasszát lereszelni, vajjal, rummal ízesíteni. Egy üvegtálat kiöblíteni, folpackkal kibélelni és újból kiöblíteni..Belenyomkodni a gesztenyemasszát az aljára és oldalára ú...
Elkészítési idő: 1/2 óra