• 500 g Mester Kelt Tészta liszt
• 50 g margarin
• 4-5 dl tej
• 25 g élesztő
• 1 tojássárgája
• 50 g cukor
• só
töltelék:
• 40 g margarin (vagy olaj)
• 40 g porcukor
A tésztát összeállítjuk, 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük csigákat. Kelesztjük kb. 20 percig, majd 180 oC-on készre sütjük.
Készítsük elő a hozzávalókat, keverjük össze robotgéppel az olvasztott, kihűtött vajat, a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és az 1 kanál citromlevet és kavarjuk össze. A M...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA langyos tejben elkeverem a kis porcukrot, belemorzsolom a friss élesztőt, majd hagyom felfutni. Közben kimérem a lisztet, a porcukrot, a csipet sót is hozzáadom. Majd a megkelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy botmixerre mindenképp szükséged lesz. A többi felsorolt hozzávalót mérd ki, kezdd a liszttel, azt tedd egy tálba, add hozzá a szódabikarbónát, majd üsd rá a két tojást, és szór...
Elkészítési idő: 30 perc ! Nehézség: KönnyűA tésztához kettéválasztottam a tojásokat, a fehérjét kemény habbá vertem. A sárgájához hozzáadtam a cukrot, és nagyon krémesre, habosra kevertem kézi mixerrel. Rászitáltam a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű