Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zabelyhes, almás csoda candidásoknak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 50 dkg apró szemű, teljes kiörlésű zabpehely (fontos, hogy apró szemű legyen, hogy könnyen "átázzon")
• 1 kg alma
• 20 dkg dió apróra vágva
• 1-2 tk. fahéj ízlés szerint
• 10 dkg szűrt kókuszzsír

Elkészítés:


1. Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztottkókuszzsírt.
2. Az egészet kézzel jól összegyúrtam, és egy viszonylag kissebb tepsit kikentemkókuszzsírral, és beliszteztem teljes kiörlésű lisztel, majd elegyengettem benne a tésztát. (Ha nincs otthon kis szemű zabpelyhed, szerintem hagyd a szmötyit állni legalább fél órát, hogy átázzon!)
3. Kb. fél órát volt bent a sütőben 200 fokon. Nem kell megijedni tőle, ilyenkor még igencsak folyós a belseje. Hagytam kihűlni (így megszilárdult) és úgy szeleteltem fel.
Nem kell egy nagyon édes süteményre számítani, de kifejezetten finom és a "gombalázadás" teljesen jól kiküszöbölhető vele. :) Mivel én nem vagyok édesszájú, javaslom édesszájú sorstársaimnak, hogy turbózzák fel egy kis bionom édesítőszerrel. :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 6 perces mikrós süti
6 perces mikrós süti

A hozzávalókat tálba teszem, jól összekavarom, és 10 cm-es mikrós edénybe beleöntöm. Majd 700 Watton 6 percig sütöm.

Elkészítési idő: 6
Nehézség: Könnyű
share
Vegyes - Ferdinánd tekercs
Vegyes - Ferdinánd tekercs

1. Mindent a gépbe tettem és dagasztó programon dolgozott a gép másfél órát. 2. A szépen megkelt tésztát jól átgyúrtam és kinyújtottam kisujjnyi vastagságúra. 3. Megkentem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Zabpelyhes túrós keksz
Zabpelyhes túrós keksz

A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Én apró szemű zabpelyhet és barna cukrot használtam (porcukor formájában). Miután összekevertük az alapanyagokat, érdemes egy kis ideig hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Málnahab (vagy eper)
Málnahab (vagy eper)

málnát vagy a tetszés szerint gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, a gyümölcsöt villával összetörjük, (ez is elmaradhat, majd a gép összezúzza, de szerintem így finomabb a végere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk