Krémhez
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding Vaníliaízű
2 dl hideg tejszín
1 dl tojáslikőr
Ezenkívül
12 csokis keksz
100 g Dr. Oetker Tortadara barna
A krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis kupacot nyomunk.
A kupacokat tortadarával megszórjuk, és tortatálra helyezzük. Díszítésként a tortadarából a hangyabolyok közé kis „járatokat” szórhatunk. Ízlés szerint citromfűvel is díszíthetjük.
A desszert tojáslikőr helyett azonos mennyiségű krémlikőrrel is elkészíthető.
A keksz helyett ananászkarikát vagy félbevágott sárgabarackot is használhatunk.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, majd 6 egyenlő gombócot formálunk belőle. Egy 20x30 cm-es tepsi hátulját vékonyan megkenjük vajjal, és a tészták...
Elkészítési idő: 90 percMindent jól össze keverünk egy keveset féltre teszünk a többit a kikent morzsával megszórt kuglóf formába öntünk - majd a félre tett masszába kevés kakaóport keverünk - a f...
Elkészítési idő: 30