Krémhez
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding Vaníliaízű
2 dl hideg tejszín
1 dl tojáslikőr
Ezenkívül
12 csokis keksz
100 g Dr. Oetker Tortadara barna
A krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis kupacot nyomunk.
A kupacokat tortadarával megszórjuk, és tortatálra helyezzük. Díszítésként a tortadarából a hangyabolyok közé kis „járatokat” szórhatunk. Ízlés szerint citromfűvel is díszíthetjük.
A desszert tojáslikőr helyett azonos mennyiségű krémlikőrrel is elkészíthető.
A keksz helyett ananászkarikát vagy félbevágott sárgabarackot is használhatunk.
Másfél dl langyos tejben 1 ek cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lágy vajat /margarint/, 2 tojást, csipet sót, cukrot, és a felfuttatott éle...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat és hozzáadjuk a túrót is, tésztát gyúrunk. (Attól függően, hogy mennyire zsíros túrót használunk, ha e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFél liter tejjel megfőzni a pudingot (cukorral) , és fél kiló túró is mehet hozzá. Jöhet a citrom leve és héja, majd botmixerrel összedolgozva jó krémes lesz.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű