Krémhez
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding Vaníliaízű
2 dl hideg tejszín
1 dl tojáslikőr
Ezenkívül
12 csokis keksz
100 g Dr. Oetker Tortadara barna
A krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis kupacot nyomunk.
A kupacokat tortadarával megszórjuk, és tortatálra helyezzük. Díszítésként a tortadarából a hangyabolyok közé kis „járatokat” szórhatunk. Ízlés szerint citromfűvel is díszíthetjük.
A desszert tojáslikőr helyett azonos mennyiségű krémlikőrrel is elkészíthető.
A keksz helyett ananászkarikát vagy félbevágott sárgabarackot is használhatunk.
◾️A tojásokat az eritrittel habosra keverjük. ◾️A 90 g csokit a vajjal felolvasztjuk, picit kihűtjük, és a tojáshoz csurgatjuk. ◾️Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sót. ◾️...
Elkészítési idő: 45 percA porcukrot, a mandulát és a kakaóport simára keverjük. (Jó, ha át is szitáljuk.) A tojásfehérjét a kristálycukorral kézi habverővel a cukor teljes felolvadásáig verjük, majd óvato...
Elkészítési idő:Hozzávalókat hidegen összegyúrjuk. Kiszaggatjuk. Sütés 8-12 perc 180 fokon. Kihűlés után tölteni ízlés szerinti lekvárral, pihentetni, majd csokimázba mártani. Csokimáz: Egyszerr...
Elkészítési idő: