250 g Diabestar süteményliszt, 250 g túró, 40 g lágy margarin, 50 g fruktóz, 25 g élesztő, 60-80 ml tej, csipet só.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kelesztés nélkül dolgozunk vele tovább.
A tésztát vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk, kb 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére egy csíkban szilvalekvárt teszünk, feltekerjük. A bukták tetejét tojással lekenjük, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb 30 perc alatt készre sütjük.
Keleszteni nem szükséges ezt a tésztát, elég neki annyi, míg a sütő bemelegszik.
A morzsához tegyük bele egy tálba a felkockázott hideg vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és a zabpelyhet. Az ujjainkkal morzsoljuk bele a vajat a zabpelyhes-lisztes keverékbe, amíg...
Elkészítési idő: 15+55 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a többi hozzávalót és sütjük. Krém: A tojást a liszttel és a tejjel összekeverjük, majd sűrű krémet főzünk belő...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA 3 tojássárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot és 1 cs. vaníliapudingot habosra verünk kézzel vagy turmixgéppel, majd 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű