Családireceptkönyv.hu

Kosárka dióhabos töltelékkel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
♥ TÖLTELÉK
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
15 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból tésztát készítek. Hűtőben pihentetem 30 percet.
Lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát 2-3 mm vastagra és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem,majd belekeverem a darált diót.
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.

Kosárka dióhabos töltelékkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Évi féle túrógombóc
Évi féle túrógombóc

1. A tehéntúrót szűrőn, szitán áttörjük,vagy villával törjük. 2. A túrót elkeverjük az egész tojással, búzadarával és egy kis sóval. (A túrógombóc lazább szerkezetű lesz ha, a túr...

Elkészítési idő: 30 perc+ 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Finom meggyes
Finom meggyes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos -Sonkás Muffin Kelt tésztából
Sajtos -Sonkás Muffin Kelt tésztából

az élesztőt a tejben felfutattjuk .a hozzávalókat összegyúrjuk -,jól összedolgozzuk --meleg helyen duplájára kelesztjük -tégla alakúra kinyújtjuk és megszorjuk az apróra vagdalt...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk