♥ TÉSZTA
15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
♥ TÖLTELÉK
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
15 dkg sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek. Hűtőben pihentetem 30 percet.
Lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát 2-3 mm vastagra és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem,majd belekeverem a darált diót.
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
Golyókat formálunk, közepébe mandulát vagy mogyorót teszünk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oreo kekszet aprítógépben őröljük finom szemcséjűre, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat és keverjük jól el a masszát. Egy 20 cm átmérőjű sütőforma aljába vágjunk sütőpapírt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük,180 fokra melegített sütőben megsütjük. A krém készítése: A tejet a pudingporokkal, cukorr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zselatinport feloldjuk a vízben (alacsony lángon). Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és kicsinyenként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű