♥ TÉSZTA
15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
♥ TÖLTELÉK
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
15 dkg sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek. Hűtőben pihentetem 30 percet.
Lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát 2-3 mm vastagra és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem,majd belekeverem a darált diót.
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a porcukrot, belekanalazzuk a tejfölt, a zsírt, majd beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot, a kétféle cukrot, a zselatint összekeverjük, majd felmelegítjük, de nem forraljuk. Ha kihűlt, beletesszük a felvert tejszínt. A fele masszát hideg vízzel kiöblített...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgéppel kb. 8 percig habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habosra kevert masszába óvatosan beleforgatjuk egy faka...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), hozzáadjuk a vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot) és az olvasztott (kihűtött!) vajat, melyekkel összekeverjük. Hozzás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű