Tésztához:
12 dkg vaj,
20 dkg liszt,
1 sütőpor,
2 tojássárgája
2 ek cukor
pici tej
Tetejére:
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kivajazott tepsibe símítjuk.
A tojásfehérjékből gőz fölött kemény habot verünk.
A tésztát 5 pecig közepes lángon sütjük.
Kicsit várjuk, hogy kihűljön a tészta, majd rákenjük a habot.
Tetejére ribizlit szórunk, és visszatesszük a sütőbe kb. 5-10 percre.
Sütőt előmelegítjük. A tojásokat a cukorral gépi habverővel alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a fahéjat és a vaníliás cukrot. A lisztbe belekeverjük a sütőport. és simára k...
Elkészítési idő: 1 óra + sütésGépi habverővel habosra keverjük a tojássárgáját cukorral. Belecsurgatjuk az olvasztott, de nem meleg margarint. Tovább keverjük 1-2 percig. Összekeverjük a lisztet sütőporral és...
Elkészítési idő:A tojássárgáját a puha margarinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem kézi mixer segítségével, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet és kb. 3 dl tejet. Ek...
Elkészítési idő: