Tészta:
2,5 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 tojás
Töltelék:
7 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl Hulala habtejszín (más tejszín is jó, de akkor adjunk hozzá habfixálót, vagy zselatint)
2 csomag vaníliás cukor
A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Összefőzzük, 15-20 percig állni hagyjuk. Utána a 6 tojást egyenként belekeverünk. Két lapot sütünk 38 × 23 cm-es tepsi hátán. A tepsit megkenjük zsírral, és úgy kenjük rá a tésztát. Sütés közben 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, érdekes hullámos felületű lapokat kapunk.
A krémhez a pudingot a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A felvert tejszínhabból is keverünk hozzá 2-3 kanálnyit. A tejszínt a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük.
Az első lapra rásimítjuk a vaníliás krémet, erre a tejszínt, végül a második lapot a tetejére helyezzük. Díszítésként porcukrozzuk, vagy csokimázzal lecsurgatjuk.
Összeállítom a tésztát: liszt + gyömbér + vaj = összemorzsolom Hozzákeverem a barna cukrot Egy kicsi tepsi vagy jénai aljára szórom a gyümölcsöket Rászórom a vajas morzsát 200...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat közepesen felolvasztjuk a mikróban, majd hozzákeverjük a cukrot és a tojásokat. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojás sárgáját 4 ek. cukorral habosra verjük, majd a 4 ek. lisztet, a sütőport, az olajat, valamint a kakaóport is hozzáadjuk és összekeverjük. A 6 tojás fehérjéből kemény habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt ½ dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A liszteket átszitáljuk, csipetnyi sóval ízesítjük és folyamatosan keverjük robotgéppel. Közben adjuk hozzá az olvasztott v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű