menu

Családireceptkönyv.hu

Felhő szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
2,5 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 tojás
Töltelék:

7 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl Hulala habtejszín (más tejszín is jó, de akkor adjunk hozzá habfixálót, vagy zselatint)
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Összefőzzük, 15-20 percig állni hagyjuk. Utána a 6 tojást egyenként belekeverünk. Két lapot sütünk 38 × 23 cm-es tepsi hátán. A tepsit megkenjük zsírral, és úgy kenjük rá a tésztát. Sütés közben 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, érdekes hullámos felületű lapokat kapunk.
A krémhez a pudingot a tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A felvert tejszínhabból is keverünk hozzá 2-3 kanálnyit. A tejszínt a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük.
Az első lapra rásimítjuk a vaníliás krémet, erre a tejszínt, végül a második lapot a tetejére helyezzük. Díszítésként porcukrozzuk, vagy csokimázzal lecsurgatjuk.

Felhő szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madártej
Madártej

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá. A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral forrald fel. Ha már picit forr a tej, szaggasd bele a habgaluskákat eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós süti
Túrós süti

Egyenként kenj meg olvasztott vajjal 3 réteslapot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és halmozd rá a tölteléket. Fedd be három, egyenként bevajazott réteslappal és közép meleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Barackos - Habos őszibaracklepény
Barackos - Habos őszibaracklepény

1. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. 2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. 3. A lisztet elkeverjük a sütőporr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ákos
Csokis perec
Csokis perec

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk