15 dkg liszt
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
csipet só
1 dl tej
1 tk cukor
2 ek olaj vagy olvasztott vaj
1 kg sárgabarack
1 ek kristálycukor
2 ek baracklekvár
zsemlyemorzsa
marcipán
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját és olajat vagy vajat. Közben a langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. Majd az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a tésztát szép fényesre kidolgozzuk. Langyos helyen kb fél órát pihentetjük. Majd a tésztát a vékonyan kiolajozott formába nyomkodjuk, az oldalára is felhúzzuk. A tésztát megszórjuk zsemlyemorzsával, reszelünk rá marcipánt, amit előzőleg pár percre beraktunk a mélyhűtőbe. A barackokat félbe vágjuk, majd a felénél ismét bevágjuk, de nem teljesen, és körberakjuk a tésztát.
Megszórjuk a cukorral és 190 fokon kb fél órát sütjük. Közben a lekvárt felfőzzük, és amikor a pitét kivesszük a sütőből, még forrón lekenjük a baracklekvárral.
A tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, kakaóport, a margarint és végül a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, ma...
Elkészítési idő:A mazsolát és a datolyát együtt áztasd be fél órára. A zabpelyhet aprítógéppel vagy kávédarálóval apríts finomabbra.A répát reszeld le a reszelő kis lyukú részén. A mazsolából é...
Elkészítési idő:◾️A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük. ◾️A sárgáját az édesítővel és a vaníliás cukorral kikeverjük. ◾️A lisztet, a pudinggal, a sütőporral és a reszelt citromhéjjal ös...
Elkészítési idő: 40 perc