15 dkg liszt
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
csipet só
1 dl tej
1 tk cukor
2 ek olaj vagy olvasztott vaj
1 kg sárgabarack
1 ek kristálycukor
2 ek baracklekvár
zsemlyemorzsa
marcipán
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját és olajat vagy vajat. Közben a langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. Majd az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a tésztát szép fényesre kidolgozzuk. Langyos helyen kb fél órát pihentetjük. Majd a tésztát a vékonyan kiolajozott formába nyomkodjuk, az oldalára is felhúzzuk. A tésztát megszórjuk zsemlyemorzsával, reszelünk rá marcipánt, amit előzőleg pár percre beraktunk a mélyhűtőbe. A barackokat félbe vágjuk, majd a felénél ismét bevágjuk, de nem teljesen, és körberakjuk a tésztát.
Megszórjuk a cukorral és 190 fokon kb fél órát sütjük. Közben a lekvárt felfőzzük, és amikor a pitét kivesszük a sütőből, még forrón lekenjük a baracklekvárral.
Először a tölteléket készítjük, el, hogy amíg a tésztát összegyúrjuk, az alma kihűljön. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a csip...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatinport feloldjuk a vízben (alacsony lángon). Hozzáadjuk a glükózt és a glicerint és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről és kicsinyenként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük kb. 185 °C-ra. Az almákat kis kockákra vágjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, és belekeverjük a mazsolát. A cukrot habosra keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű