15 dkg liszt
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
csipet só
1 dl tej
1 tk cukor
2 ek olaj vagy olvasztott vaj
1 kg sárgabarack
1 ek kristálycukor
2 ek baracklekvár
zsemlyemorzsa
marcipán
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját és olajat vagy vajat. Közben a langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. Majd az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a tésztát szép fényesre kidolgozzuk. Langyos helyen kb fél órát pihentetjük. Majd a tésztát a vékonyan kiolajozott formába nyomkodjuk, az oldalára is felhúzzuk. A tésztát megszórjuk zsemlyemorzsával, reszelünk rá marcipánt, amit előzőleg pár percre beraktunk a mélyhűtőbe. A barackokat félbe vágjuk, majd a felénél ismét bevágjuk, de nem teljesen, és körberakjuk a tésztát.
Megszórjuk a cukorral és 190 fokon kb fél órát sütjük. Közben a lekvárt felfőzzük, és amikor a pitét kivesszük a sütőből, még forrón lekenjük a baracklekvárral.
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót a tojások sárgájával együtt egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a toj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű"Tésztaalapot" összegyúrni és sütőpapiron két téglalapra nyújtani. Krémet kikeverni, elfelezni és rákenni a kakaós lapokra. A sütőpapír segítségével szorosra feltekerni, kókuszban...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy kézi mixer segítségével a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, beleszórjuk a szódabikarbónát és a vanília őrleményt, vég...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű