15 dkg liszt
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
csipet só
1 dl tej
1 tk cukor
2 ek olaj vagy olvasztott vaj
1 kg sárgabarack
1 ek kristálycukor
2 ek baracklekvár
zsemlyemorzsa
marcipán
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját és olajat vagy vajat. Közben a langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. Majd az élesztős tejet a liszthez adjuk, és a tésztát szép fényesre kidolgozzuk. Langyos helyen kb fél órát pihentetjük. Majd a tésztát a vékonyan kiolajozott formába nyomkodjuk, az oldalára is felhúzzuk. A tésztát megszórjuk zsemlyemorzsával, reszelünk rá marcipánt, amit előzőleg pár percre beraktunk a mélyhűtőbe. A barackokat félbe vágjuk, majd a felénél ismét bevágjuk, de nem teljesen, és körberakjuk a tésztát.
Megszórjuk a cukorral és 190 fokon kb fél órát sütjük. Közben a lekvárt felfőzzük, és amikor a pitét kivesszük a sütőből, még forrón lekenjük a baracklekvárral.
1. Összegyúrjuk, 5 lapot sütünk. 2. Krém: ½ l tejben felfőzünk 2 csokoládé ízű pudingport, ½ l tejben felfőzünk 2 puncs ízű pudingport, 30 dkg vaj, 30 dkg cukor, 1 tojás felver...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat,mézet,tojást alaposan kikeverjük,majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal.Fóliába csomagoljuk és egy-két órára hűtőbe tesszük.Mikor kivettük,alaposan belisztezett deszká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a margarint. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet. A tésztát kikent, lisztezett tepsibe he...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű