Hozzávalók:
1 cs. háztartási keksz
1 nagy poharas tejföl
1- 1,5 dl baracklekvár (ízlés szerint másfajta lekvár is lehet)
Elkészítés:
A tejfölt kikeverjük a lekvárral. Egy szögletes tálat kirakunk kekszel, erre jön a lekváros krém fele, majd újabb adag keksz-krém, és végül keksz zárja a sort. Aki szeretné, és ha marad a lekváros tejfölből, a tetejére is kerülhet a krémből. Ízlés szerint bevonható csokival is, vagy éppen üresen hagyható, mint most a mi esetünkbe
Olcsó és finom kis édesség, ami az összerakást követő 2-3 óra múlva már fogyasztható, bár az az igazi szerintem, ha egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben. Akkor a keksz úgy átpuhul, mintha piskóta lenne.
Siklik Timi recetje
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Olajjal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zselé készítése: A hideg gyümölcslébe beáztatjuk a zselatint, felfőzzük, és ha sima kihűtjük. A krém készítése: A tejszínt kemény habbá verjük, megcukrozzuk, beleöntünk 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral meg a sóval összekeverjük, majd a cukorral. a dióval, a tojásokkal meg a szobahőmérsékletű margarinnal összegyúrjuk. A csokoládét 3-4 milliméteres kockákra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű