180 g édes keksz (darálva, vagy nagyon apróra tördelve)
90 g olvasztott vaj
3 dl habtejszín
3 dl tejföl
1,5 dl lime dzsúsz
1 lime reszelt héja
A sütőt 175 fokra melegítjük elő.
A kekszet összegyúrjuk a vajjal és belenyomkodjuk egy piteformába.
Egy közepes méretű tálban felverjük a tejszínt, majd belekeverjük a tejfölt, a lime levet és a lime reszelt héját. Ráöntjük a tésztára.
5-8 percig sütjük, amíg kicsi buborékok nem kezdenek el képződni a töltelék tetején. Nem szabad hagyni, hogy túl barna legyen a tészta. Kihűtjük, majd tálalhatjuk is a lime piténket. Díszíthetjük lime karikákkal vagy tejszínhabbal.
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztával kezdem: a tojásokat kettéválasztom, a sárgáját felverem a cukor harmadával, majd hozzászitálom a sütőporos-lisztes keveréket és a sót, végül a vajat és a tejfölt is bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű