300 g alma meghámozva, reszelve
200 g darált keksz
100 g cukor
fél citrom héja és leve
1 teáskanál fahéj
1/2 mokkáskanál szegfűszeg
1 csomag vaníliás cukor
A reszelt almát a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és a vaníliás cukorral fedő alatt puhára pároljuk
ha kihűlt, hozzáadjuk a darált kekszet és golyókat formázunk belőle
porcukorban vagy fahéjas porcukorban megforgatjuk őket és egy éjszakára hűtőbe tesszük
nincs
A margarint felolvasztjuk, a mikrós edényt kivajazzuk. Az olvasztott margarint habosra keverjük a tojással és a cukorral. A lisztet és a grízt összekeverjük a sütőporral, és aprán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, majd a lisztet és sütőport. 2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és megsütjük. 3. A krémhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikavarjuk a cukorral. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és kihűtjük, majd a tojássárgájához keverjük és hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyóba beledugunk egy fél meggyet....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű