- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg zabpehely
- 5 dkg darált dió, de akár apróra vágva is maradhat
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 dkg kakaó
- 1 tk fahéj
- 8 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojásfehérje
A száraz hozzávalók egy nagyobb tálba szórjuk és elvegyítjük.
Elmorzsoljuk benne a vajat, majd az enyhén felvert tojásfehérjét is hozzáadva összegyúrjuk. Ha netán nem állna össze adhatunk hozzá 1-2 tk tejet.
Fóliába csomagoljuk a tésztát és legább fél órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk őket.
Tenyerünkkel vagy egy lapos talpú pohárral lelapítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.
A tepsibe hagyjuk hűlni 5 percet, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Légmentesen záródó dobozba tároljuk.
Öntsük a vízbe a lisztet, a kakaóport, majd keverjük el benne csomómentesre. Adjuk hozzá az édesítőt és alacsony hőfokon sűrítsük be. A végén keverjük hozzá a cocomas-t.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap hozzávalóit összekeverem és a tepsi aljába nyomkodom. A pudingot megfőzöm, kicsit kihűtöm és hozzákeverem a margarint. A krém felét ráteszem az alapra. Ezután a rumba áztat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, belekeverjük a felvert tojást, majd a tejfölt, és főzőkanállal simára keverjük, mint a galuskát (nem dagasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5tojás fehérjét felverek.3 evő kanál liszt 2 evőkanál mák de én azt kihagytam helyette 2 kanál kakaóport raktam.1csomag sütőport 8 evőkanál cukrot,elkeverek és ehez ovatosan hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű