- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg zabpehely
- 5 dkg darált dió, de akár apróra vágva is maradhat
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 dkg kakaó
- 1 tk fahéj
- 8 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojásfehérje
A száraz hozzávalók egy nagyobb tálba szórjuk és elvegyítjük.
Elmorzsoljuk benne a vajat, majd az enyhén felvert tojásfehérjét is hozzáadva összegyúrjuk. Ha netán nem állna össze adhatunk hozzá 1-2 tk tejet.
Fóliába csomagoljuk a tésztát és legább fél órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk őket.
Tenyerünkkel vagy egy lapos talpú pohárral lelapítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.
A tepsibe hagyjuk hűlni 5 percet, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Légmentesen záródó dobozba tároljuk.
A hozzávalókat összekeverni és egy 20 cm hosszú rudat gyúrni belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on 30 percet sütni, majd amikor kihűlt, féloldalasan felszeletelni, a szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt, a vajat, a tejet, a tojást és a porcukrot összedolgozom, ehhez a "kovászhoz" dolgozom hozzá a robotgép tésztadagasztó karjával az előre meglangyosított lisztet. Lágy...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA lisztet cukrot sót, szódát fahéjat szegfűszeget jól öszekeverem. A vajat és hozzáadjuk a többi alkotórészt (.5 dkg olvasztott vaj 4 tojás 4 ek méz ) Összegyúrjuk és a tésztag...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. A lisztet a tojással, a sütőporral, a cukorral, a zsírral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a kakaóval és annyi tejföllel vagy tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen formálható legye...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz