- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg zabpehely
- 5 dkg darált dió, de akár apróra vágva is maradhat
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 dkg kakaó
- 1 tk fahéj
- 8 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojásfehérje
A száraz hozzávalók egy nagyobb tálba szórjuk és elvegyítjük.
Elmorzsoljuk benne a vajat, majd az enyhén felvert tojásfehérjét is hozzáadva összegyúrjuk. Ha netán nem állna össze adhatunk hozzá 1-2 tk tejet.
Fóliába csomagoljuk a tésztát és legább fél órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk őket.
Tenyerünkkel vagy egy lapos talpú pohárral lelapítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.
A tepsibe hagyjuk hűlni 5 percet, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.
Légmentesen záródó dobozba tároljuk.
elkészitjük a krémet . - 4 dl tejszint felverjük amikor már elég kemény bele keverjük az Aranka vaniliás krémport és addig verjük amig jó kemény krémet kapunk -ugyan igy j...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibélelünk. A tésztához a tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval kikavarjuk, és állandó kevergetés mellett felfőzzük. 2. A hideg tejbe a zselatint beáztatjuk, majd belekeverjük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű