20 dkg jázminrizs
8 dl bio tej vagy növényi tej
Rapunzel vaníliáscukor vagy vaníliapor
3 házi vagy bio tojás (külön a sárgája és a fehérje)
10 dkg kókuszvirágcukor (szerintem kevesebbel is elég)
3 dkg bio vaj/kókuszzsír
A rizst a vaníliáscukorral a tejben megfőzöm.
Kicsit várok, amíg hűl, addig elkészítem a masszát. A 3 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vajjal.
A megfőzött rizst összekeverem a masszával, és a kemény habbá vert tojásfehérjét hozzákeverem. Először egy keveset, az nem baj, ha összetörik, majd ha a rizs fellazult, hozzákeverem a többit is óvatosan.
Sütőtől függően 20-25 perc alatt megsül. (Nem igazán szoktam időt mérni, mindig tűpróbát végzek.)
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, két egyforma cipót készítünk és hűtőbe tesszük 1-2 órára. Így könnyebb vele dolgozni a nyújtásnál. Olyan nagy gáztepsit használjunk (vagy egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojásfehérjèt 50 g cukkrral, csipet sóval kemény habbá vertem, 3 banánt összetörtem, 400 g zabpelyhet.megpirítottam, majd az egészet összeforgattam, kis sütőrumot is tettem bele,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztet elmorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal, majd a többi alapanyag hozzáadása után a tojással és a tejföllel összeállítjuk a tésztát. Egy kisebb és egy nagyobb...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű