20 dkg jázminrizs
8 dl bio tej vagy növényi tej
Rapunzel vaníliáscukor vagy vaníliapor
3 házi vagy bio tojás (külön a sárgája és a fehérje)
10 dkg kókuszvirágcukor (szerintem kevesebbel is elég)
3 dkg bio vaj/kókuszzsír
A rizst a vaníliáscukorral a tejben megfőzöm.
Kicsit várok, amíg hűl, addig elkészítem a masszát. A 3 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vajjal.
A megfőzött rizst összekeverem a masszával, és a kemény habbá vert tojásfehérjét hozzákeverem. Először egy keveset, az nem baj, ha összetörik, majd ha a rizs fellazult, hozzákeverem a többit is óvatosan.
Sütőtől függően 20-25 perc alatt megsül. (Nem igazán szoktam időt mérni, mindig tűpróbát végzek.)
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a kefírt, olajat, porcukrot és a tojást. Jól összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére ízlés szerint rászór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA torta alja és a teteje Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy tortasütő formát. Egy nagy tálban konyhai robotgéppel (egy két fordulat erejéig) keverjük...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű