menu

Családireceptkönyv.hu

3 Bit


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
40 dkg cukrozott sűrített tej
30 dkg vajas keksz
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló
5 dkg tejcsokoládé
A pudingos részhez:
5 dl tej
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1 teáskanál vanília aroma
4 dkg étkezési keményítő
4 dkg finomliszt
20 dkg vaj
A sűrített tejből karamellt készítünk.

Elkészítés:


A vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, majd felöntjük a vaníliaaromával elkevert tejjel. Csomómentesre keverjük. Vízgőz fölött állandó kevergetés mellett besűrítjük. Félretesszük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük, majd szép lassan hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot.

25 x 25 centis browni forma alját kirakjuk keksszel. Rákenjük a még langyos, de nem forró karamellt.Újabb réteg keksszel fedjük be a karamellt. Erre a keksz rétegre kerül a kihűtött vanília krém, majd egy újabb sor keksz.
A tetejére kerül a habfixálóval kemény habbá vert tejszín, amit reszelt tejcsokoládéval szórunk meg.
A tejszínt könnyebben tudjuk habbá verni, ha előtte 15 percre fagyasztó szekrénybe tesszük. Az sem gond, ha egy kicsit kikristályosodik. A csokoládét is könnyebben reszelhetjük, ha előtte egy kis időre szintén a fagyasztóba tesszük.
A kész süteményt minimum 3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Felszeletelve tálaljuk.

3 Bit

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Barackos - Barackos batyu
Barackos - Barackos batyu

1. A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, majd beind...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszkrémes kekszes finomság
Kókuszkrémes kekszes finomság

A kekszet apróra tördeljük, a kókusszal és a dióval összekavarjuk. A vajat, a tejet, a kakaót, a cukrot és a kávéport egy edénybe tesszük és lassú tűzön felfőzzük. Amikor minden al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis keksz (Mókuslekvár)
Csokis keksz (Mókuslekvár)

Vajat vagy rámát megolvasztjuk, a barna cukrot beletesszük, elkeverjük. 2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, szódabikarbónát, csipet sót, beleszitáljuk a kakóport és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almaszalámi
Almaszalámi

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, cikkekre vágjuk és a porcukorral, vajjal karöltve egy lábasban addig pároljuk míg szétfő. Mehet bele a dió, mazsola és a kakaó. Kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk