Hozzávalók:
40 dkg cukrozott sűrített tej
30 dkg vajas keksz
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló
5 dkg tejcsokoládé
A pudingos részhez:
5 dl tej
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1 teáskanál vanília aroma
4 dkg étkezési keményítő
4 dkg finomliszt
20 dkg vaj
A sűrített tejből karamellt készítünk.
A vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, majd felöntjük a vaníliaaromával elkevert tejjel. Csomómentesre keverjük. Vízgőz fölött állandó kevergetés mellett besűrítjük. Félretesszük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük, majd szép lassan hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot.
25 x 25 centis browni forma alját kirakjuk keksszel. Rákenjük a még langyos, de nem forró karamellt.Újabb réteg keksszel fedjük be a karamellt. Erre a keksz rétegre kerül a kihűtött vanília krém, majd egy újabb sor keksz.
A tetejére kerül a habfixálóval kemény habbá vert tejszín, amit reszelt tejcsokoládéval szórunk meg.
A tejszínt könnyebben tudjuk habbá verni, ha előtte 15 percre fagyasztó szekrénybe tesszük. Az sem gond, ha egy kicsit kikristályosodik. A csokoládét is könnyebben reszelhetjük, ha előtte egy kis időre szintén a fagyasztóba tesszük.
A kész süteményt minimum 3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Felszeletelve tálaljuk.
Keverd össze a tejet a pudingporral. Verd habbá a tejszínt és óvatosan forgasd a krémbe. Oszd 3 részre a kekszet és az első adagot rakd sorba az üvegtál aljára és kend rá a habos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojásfehérjét félkemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót óvatosan hozzákeverjük. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróba! Ha kihűlt, k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl-es bögrével mérd ki a hozzávalókat egy tálba, dolgozd össze az alapanyagokat.Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd szaggasd ki a rénszarvas fejeket.180 C0-ra melegítsd el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű