Tészta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
1 dl étolaj
Krém:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál őrölt kávé
A tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra kevert margarinos krémmel. Az így elkészült krémet elfelezzük. Az egyik feléhez adjuk a kakaót és a kávéport. A tésztára először a fehér krémet kenjük, majd a barna krém következik. A tetejét olvasztott csokival vonjuk be.
A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre. A tejet a vaníliás cukorral feltesszük a lángra, és amikor felforr, akkor hozzáöntjük a toj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra oszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA datolyát,diót,mazsolát,narancshéjat összekeverjük és izesitjük,ha szükséges. A lisztet,vajat,olajat,tejet,sütőport összegyúrjuk,30 cm hosszú rudat formázunk,1 cm-es szeletekre v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű