menu

Családireceptkönyv.hu

Almás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 6 alma
1 mk. őrölt fahéj
15 dkg margarin
8 zsemle
1 l tej
4 tojás
30 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
baracklekvár

Elkészítés:


Az almákat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, fahéjjal megszórjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk.
A zsemlét kockákra vágjuk és egy tálba tesszük.
A tejet felforraljuk, a tojások sárgáját a fele cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal összekeverjük, a forró tejbe belekeverjük, majd rálocsoljuk a zsemlére.
Egy tepsit kikenünk margarinnal, zsemlemorzsával meghintjük, a zsemle felét belerakjuk, ráterítjük az almákat és a maradék zsemlével beborítjuk.
Baracklekvárt kevés vízzel elkeverünk, ezzel megkenjük a tetejét, sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, belekeverünk kb. 2 ek. lekvárt, a „rakottasra” kenjük, és visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab kicsit rászáradjon.

A tojássárgájához hozzátettem mind a 30 dkg cukrot, mert a felvert habba inkább 3 evőkanálnyi baracklekvárt löttyintettem.

30 perc sütés után rákentem a tojásfehérje-habot(baracklekvárosan) és 1 kis színt adtam neki.

Almás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Tökéletes piskóta
Tökéletes piskóta

Sütő előmelegíteni 180° légkeverésen; 30-35 perc kb ( 180°-on 10 percig majd 160°-on 25 percig ) Tojásfehérje + cukor +só+citromlé= egybe ;( tejföl állagúra , hajoljon a teteje )...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kivi szelet
Kivi szelet

margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a négy tojás sárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a lisztet a sütőport, a kakaóport, és végül a tojás habbá vert fehérjét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos chia puding
Kókuszos chia puding

A kókusztejet felforralom, hozzákeverem a stevia port, a chia magot és a kókuszreszeléket, majd elzárom a lángot. Beleteszem a citromlevet és a fahéjat is, összeforgatom, és várom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
 Apró zserbó
Apró zserbó

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a sóval és a vaníliakivonattal jól összegyúrjuk. Gyorsan kell dolgozni, hogy a kéz melegétől ne olvadjon meg nagyon a vaj. A té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk