Hozzávalók kb. 24 szelethez
a tésztához:
40 dkg liszt
4 tojássárgája
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl (175 g)
a tepsihez:
vaj
lisz
a krémhez:
50 dkg sovány tehéntúró
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 citrom leve (naranccsal is finom)
1 evőkanál búzadara
a szóráshoz:
porcukor
(a sütemény 40 x 23 cm-es tepsiben készült.)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük.
A túrót a maradék cukorral és a citromlével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.
Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje, középen is szépen megpirul, kb. 30 perc.
Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és csak utána szeleteljük fel. Gazdagon szórjuk meg porcukorral!
A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport összekeverjük. A tojásokat, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot is jól összekeverjük. A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a liszttel gyors mozdulatokkal simára keverjük egy keverőtálban, majd fokozatosan felengedjük a tejjel és továbbra törekszünk arra, hogy sima palacsinta tésztát kapjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk. Piskótához a fehérjét a cukorral felverjük,hozzáadjuk egyesével a tojássárgáj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMásfél deci langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. További három deci langyos tejbe beletesszük a margarint, és addig keverjük, míg felolvad. Egy nagyobb tá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű