kis 25 cm fehér porcelán + 2 szuflés edény + 2 csak krém
sztem csak tortának elég 5 tojás
Tészta:
175 g hűtött vaj
25 dkg hűtött liszt (felhasználás előtt betesszük a hűtőbe)
1 egész tojás
20 g kristálycukor
2 ek. víz
Csipet só
Krém:
6 db tojás
240 g cukor
2,5 dl átszűrt citromlé (5 nagy)
1 dl habtejszín
1dl tejszín
2 tk. reszelt citromhéj
1 csipet só
Hideg kézzel elkezdjük morzsolni a vajat a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót és a felvert tojást. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon ki. Ha mégis ellágyulna tegyük vissza a hűtőbe majd utána gyúrjuk tovább. Amokir szép egynemű, formáljunk belőle cipót és alufóéiába csomagolva tegyük a hűtőbe 1 órára. Liaztezett deszkán kinyújtjuk és a formába dolgozzuk. 165°C-on légkeverésesen 15 perc alatt elősütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
Kristály cukrot több részletben jól keverjük ki a citromhéjjal, hogy olajosan csillogjon, egyesével keverjük bele a tojásokat, majd a citromlevét és a tejszínt. Öntsük a pitére és 170°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
3 tojásból meringuée-ot készítünk és gázpisztollyal kicsit rápirítjuk.
Először a cukrot kikeverjük a tojássárgájával, margarinnal, a lisztes sütőporral, tejföllel utoljára pedig a tojás fehérje felvert habját adjuk hozzá. Beleszórjuk a kimagozott megg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A darált kekszet összegyúrom a cukorral,margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival,hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe vagy tortasütőbe nyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét mikróban felolvasztottam a vajjal és a tejszínnel együtt, a szilikon forma alját és oldalát kikentem csokival, majd betettem a hűtőbe 10 percre. Majd miután kivettem t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Nutellát, a gesztenyelisztet, a fél csésze kávét és a darált, pörkölt mogyorót összekeverjük egy tálban. Ha a tészta nem elég lágy, hozzáadunk még egy kis kávét. A tenyerünkkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű