30 dkg liszt
16 dkg cukor
8 dkg vaj (egy órával a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből)
15 g Holland kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 evőkanál 20 %-os tejföl
Töltelék:
25 dkg tehéntúró
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
Először a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt.
Ezekből rugalmas tésztát gyúrunk, amit kinyújtunk, majd szaggatóval tetszőleges formákat készítünk belőle. Ezután kb. 25 perc alatt 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
Megvárjuk amíg kihül. A túrót, margarint és porcukrot jól összekeverjük, majd az alsó korongra tesszük, utána ráillesztjük a lyukas részü tetejét. Máris kész a süti, amely néhány óra alatt megpuhul. Hűtőben kell tárolni, mert romlandó.
A vizet és cukrot felforralni ( 2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt hozzá tesszük a fehér csokit és addig főzzük, amíg szép összeálló masszát kapunk, majd le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal, porcukorral, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szaggatóval kiszúrjuk és kibéleljük vele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 tojásfehérjét felverjük habnak, 1-2 perc után hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot, és keményre verjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, 1/2 csomag sütőport, 4 tojás sárgáját,és óva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához valókat összemorzsoljuk, és pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. 2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és annyi citromsavas vízzel öntjük le, hogy elle...
Elkészítési idő: kb 45 perc Nehézség: Könnyű