A tésztához
50 dkg lisztben elkevert 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
15 dkg cukor
2 egész tojás
4 evőkanál olvasztott méz (mikróban 20 mp alatt átmelegszik)
3 evőkanál tejföl
1 teáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg vegyesen
5-6 evőkanál baracklekvár
A krémhez
5 dl tej
5 csapott evőkanál búzadara
csipet só
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
A mázhoz
1 tábla tortabevonó
1 dkg Rama margarin
1 evőkanál tej
1.Összegyúrjuk a tésztához valókat. Először nagyon ragad, de nem kell hozzá több liszt, mert akkor kemény lesz. A kezet lehet kissé lisztezni. A gyúrás közben alakul az állaga. Ha már elválik a kéztől 4 cipóra osztva nejlon zacskóban egy éjszakára hűtőbe tesszük.
2.Másnap, egyenként kb. 4-5 mm vastagra kinyújtjuk a cipókat és 4 lapot sütünk 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc alatt. Közben a puha Ramát kikeverjük a porcukorral, a búzadarát a tejjel és a sóval közepesen sűrűre főzzük. A tűzről levéve összedolgozzuk a cukros Ramával.
3.Az első mézes lapot tálcára tesszük, megkenjük lekvárral, majd a krémmel ujjnyi vastagon. Rá a következő lap, lekvár, krém, majd a harmadik lap is így, végül rá a negyedik lap. Enyhén rányomjuk.
4.A tortabevonót apróra törve, a tejjel felolvasztjuk, végül a Ramával fényesre keverjük. Ezzel egyenletesen bevonjuk a felső lapot. 1-2 nap múlva lesz puha, így előre elkészítve várhatjuk a hosszúkás formára szeletelt sütivel a vendégeket.
sütési hőfok: 180 ℃
sütési idő: 50 perc
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. 2. A zabpelyhet picit megdaráljuk, hogy szemcsés legyen, de nem túl nagy és ne por. 3. A zabpehelyhez öntjük a kakaóport, fahéjat és a vil...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tálba rakom gyorsan de alaposan kidolgozzuk hűtőbe rakom 1-2 órára pihenni,vagy egy éjszakára.A túrót a két fajta cukorral,pudinggal,sóval,tojássárgájával kika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet aprítóban vagy kávédarálóval megőröljük, hogy lisztes állagú legyen. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, apránként a hideg tejet, majd csomó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, és két részre osztjuk. Lisztezett táblán kinyújtjuk és zsírozott tepsi hátulján 10 percig sütjük. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes