menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis hájas


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg zsír
25+50 dkg liszt
2 nagy tojás sárgája
2 evőkanál ecet (10%-os)
1 tk só
3 dl langyos víz
lekvár tölteni (házi szilva-, illetve baracklekvár)
porcukor beforgatni

Elkészítés:


Így készült:
A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan össze vegyítettem, hidegre tettem.3 dabra osztottam
A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 2 cipóra osztjuk, félretesszük, hagyjuk pihenni
Az 50 dkg liszt közepébe mélyedést készítettem, beleütöttem a tojások sárgáját, a csipet sót is beletettem, 1 dl vizet és az ecetet. A többi langyos vizet 2 dl 1 tk só fokozatosan adagolva gyúrni kezdtem. Végül a kikészített 3 dl vizet mind hozzátettem, jól gyúrható, sima tésztát kaptam. Anyukám receptje szerint szódás vízzel kell összegyúrni (lehet, szódavíz akar lenni?), s addig, míg hólyagos lesz. Lisztezett deszkán nyújtani kezdtem. Ekkor a tésztában kis bubik keletkeztek, ezek a hólyagok?
Akkorára nyújtottam, mint a deszka. egyharmad vajas liszttel le kentem hajtogattam 15 percig pihent ezt még 2x megtettem majd A harmadik fél órát követően kinyújtottam, gázlángon melegített késsel tenyérnyi négyzetekre vágtam a tésztát. Lekvárral töltöttem, háromszögre hajtottam, de nem nyomtam le. Egy részénél a háromszög két sarkát (azaz csúcsát,összefogtam, de nem nyomtam össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Még melegen porcukorba forgattam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Azért hamis, mert zsírral vagy vajjal készült

Hamis hájas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ancsa
Hamis mézeskalács
Hamis mézeskalács

A cukrot felolvasztjuk egy lábosban, hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. Majd hozzáadjuk a margarint és levesszük a tűzről. A cukros keverèkhez adjuk a fűszereket. Ha kihűlt ho...

Elkészítési idő: 20p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi mézes
Karácsonyi mézes

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 1 napra a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap deszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk és kerek formával kiszúrjuk. Sütõpapí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Dolmades, görög töltött szőlőlevél
Dolmades, görög töltött szőlőlevél

Vágd le a szőlőlevelek szárát, majd blansírozd a leveleket néhány másodpercig forró vízben, vagy az üveges szőlőlevelet öblítsd le. Olíva olajon pirítsd meg a felaprított hagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt barackkal töltött karaj
Aszalt barackkal töltött karaj

A húsról eltávolítjuk a hártyákat, majd éles késsel kis lyukakat szúrunk bele. Minden mélyedésbe nyomunk a felaprított aszalt barackból, majd bedörzsöljük a lecsipkedett kakukkfűle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk