menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis hájas


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg zsír
25+50 dkg liszt
2 nagy tojás sárgája
2 evőkanál ecet (10%-os)
1 tk só
3 dl langyos víz
lekvár tölteni (házi szilva-, illetve baracklekvár)
porcukor beforgatni

Elkészítés:


Így készült:
A zsírt a 25 dkg liszttel alaposan össze vegyítettem, hidegre tettem.3 dabra osztottam
A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk, 2 cipóra osztjuk, félretesszük, hagyjuk pihenni
Az 50 dkg liszt közepébe mélyedést készítettem, beleütöttem a tojások sárgáját, a csipet sót is beletettem, 1 dl vizet és az ecetet. A többi langyos vizet 2 dl 1 tk só fokozatosan adagolva gyúrni kezdtem. Végül a kikészített 3 dl vizet mind hozzátettem, jól gyúrható, sima tésztát kaptam. Anyukám receptje szerint szódás vízzel kell összegyúrni (lehet, szódavíz akar lenni?), s addig, míg hólyagos lesz. Lisztezett deszkán nyújtani kezdtem. Ekkor a tésztában kis bubik keletkeztek, ezek a hólyagok?
Akkorára nyújtottam, mint a deszka. egyharmad vajas liszttel le kentem hajtogattam 15 percig pihent ezt még 2x megtettem majd A harmadik fél órát követően kinyújtottam, gázlángon melegített késsel tenyérnyi négyzetekre vágtam a tésztát. Lekvárral töltöttem, háromszögre hajtottam, de nem nyomtam le. Egy részénél a háromszög két sarkát (azaz csúcsát,összefogtam, de nem nyomtam össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam, 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Még melegen porcukorba forgattam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Azért hamis, mert zsírral vagy vajjal készült

Hamis hájas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek, Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anya-mami
mennyei húsos ünnepi lakoma...
mennyei húsos ünnepi lakoma...

A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márta
Flódni
Flódni

A tésztát öt részre osztom és pihentetem, amíg a töltelékek elkészülnek. Tepsit zsírorom, lisztezem. A tésztát tepsi méretre nyújtom. Az első réteg tésztára kerül a máktöltelé...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Évi féle szerelmeslevél
Évi féle szerelmeslevél

A lisztet tálba szitálom, nagy lyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd az 7 tojás sárgájával tésztává gyúrom. A tésztából nagyjából 1½ cm á...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pulykarolád
Pulykarolád

1. A pulykamellet fektessük deszkára, és óvatosan vágjuk be középen, hosszában. Arra ügyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen át a húst. A mellfilét nyissuk szét, majd klopfoljuk ki....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk