A tésztához:
•10 dkg darált dió
•2 ek. negyedannyi cukorhelyettesítő (Szafi Fitt negyedannyi cukorhelyettesítő ITT!)
•1 csapott ek. holland kakaópor
•4 db M-es tojás
•fél csomag sütőpor (foszfátmentes sütőpr ITT!)
A csokimázhoz :
•4 ek. kókuszzsír (Szafi Fitt kókuszzsír ITT!)
•4 ek. holland kakaópor (Szafi Fitt zsírszegény holland kkaópor ITT!)
•4 csapott ek. porrá őrölt negyedannyi cukorhelyettesítő
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgájához hozzáadjuk a darált diót, a cukorhelyettesítőt, a kakaóport és a sütőport, majd fakanállal összedolgozzuk, így egy sűrű masszát kapunk.
Ezután a tojáshab felét habverővel a masszához keverjük, így lazítva az állagán.
Végül a tojáshab másik felét már óvatosan, fakanállal hozzáforgatjuk, hogy ne törjön össze.
160 fokos légkeveréses sütőben 25 percig sütjük. Egy kisebb 20*20 cm-s sütőformát használtam. Még melegen kifordítjuk, ha kihűlt a tészta rátehetjük a mázt.
A csokimázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a hozzávalókat.
Bár töménynek tűnik, egy nagyon könnyű és legalább annyira finom süti.
A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre. Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr húz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nyújtható állagú tésztát gyúrok, két részre osztom, az egyiket kinyújtom és egy tepsibe simítom. A tojásfehérje kivételével mindent alaposan összedolgozok, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojássárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és diós krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal. Kenőtolla...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz