Családireceptkönyv.hu

Croissan


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


8 nagyobb kiflihez:

40 dkg süteményliszt (vagy rétesliszt, vagy finomliszt)
10 dkg görög joghurt
1 dl tej
3 dkg vaj
2 dkg élesztő
1 tojássárgája
10 g só
40 g barna nádcukor

12 dkg kenhető hőmérsékletű vaj
12 dkg finomra reszelt füstölt sajt a hajtogatáshoz (csak a fele mennyiségbe került sajt)
10 dkg gouda sajt a szóráshoz (a fele mennyiségre került sajt)
1 tojássárgája a kenéshez 1 evőkanál tejjel és egy csipet sóval elkeverve


Elkészítés:


Langyos tejben csipet cukorral megfuttattam az élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt összeállítottam a tésztát. 10 perc múlva megdagasztottam, majd lefedve 45 percen át hagytam kelni.
8 részre osztottam a tésztát, kis cipókat formáztam belőle, majd 10 perc múlva nagyon vékonyra, köralakra kinyújtottam egyesével.
Az első lapot megkentem 2 dkg vajjal és megszórtam 4 dkg füstölt sajttal és befedtem egy másik lappal. Megkentem újfent vajjal, megszórtam sajttal, befedtem. Ismét ugyanígy jártam el, majd befedtem a 4. lappal.

Vékonyra kinyújtottam és betettem a hűtőbe 30 percre. Addig ugyanígy jártam el a másik 4 lappal, csak ezeket nem szórtam meg füstölt sajttal. Ezt is betettem 30 percre a hűtőbe.
Langyos tejben csipet cukorral megfuttattam az élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt összeállítottam a tésztát. 10 perc múlva megdagasztottam, majd lefedve 45 percen át hagytam kelni.
8 részre osztottam a tésztát, kis cipókat formáztam belőle, majd 10 perc múlva nagyon vékonyra, köralakra kinyújtottam egyesével.
Az első lapot megkentem 2 dkg vajjal és megszórtam 4 dkg füstölt sajttal és befedtem egy másik lappal. Megkentem újfent vajjal, megszórtam sajttal, befedtem. Ismét ugyanígy jártam el, majd befedtem a 4. lappal.

Vékonyra kinyújtottam és betettem a hűtőbe 30 percre. Addig ugyanígy jártam el a másik 4 lappal, csak ezeket nem szórtam meg füstölt sajttal. Ezt is betettem 30 percre a hűtőbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
KOKOSKY (Kokoszky) Eta módra
KOKOSKY (Kokoszky) Eta módra

Tojások fehérjét pici sóval és ecettel kemény habbá verem, mikor már szép fényes és kemény a hab hozzá keverem kevero lapáttal a kókuszreszléket (kozepes keménységu legyen az álaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Nagyiféle omlós almás pite
Nagyiféle omlós almás pite

Az almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos zabkeksz
Kókuszos zabkeksz

A száraz hozzávalókat összekeverem, a vajat megolvasztom és összekeverem a tojással, majd az egészet simára keverem a száraz keverékkel. Pár percig hagyom állni (addig elővesszem a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - édes
Palacsinta - édes

Az édes tésztából sütött palacsintákat mézzel megkenjük. Háromszögletűre hajtjuk, porcukorral meghintjük. Forrón tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk