8 nagyobb kiflihez:
40 dkg süteményliszt (vagy rétesliszt, vagy finomliszt)
10 dkg görög joghurt
1 dl tej
3 dkg vaj
2 dkg élesztő
1 tojássárgája
10 g só
40 g barna nádcukor
12 dkg kenhető hőmérsékletű vaj
12 dkg finomra reszelt füstölt sajt a hajtogatáshoz (csak a fele mennyiségbe került sajt)
10 dkg gouda sajt a szóráshoz (a fele mennyiségre került sajt)
1 tojássárgája a kenéshez 1 evőkanál tejjel és egy csipet sóval elkeverve
Langyos tejben csipet cukorral megfuttattam az élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt összeállítottam a tésztát. 10 perc múlva megdagasztottam, majd lefedve 45 percen át hagytam kelni.
8 részre osztottam a tésztát, kis cipókat formáztam belőle, majd 10 perc múlva nagyon vékonyra, köralakra kinyújtottam egyesével.
Az első lapot megkentem 2 dkg vajjal és megszórtam 4 dkg füstölt sajttal és befedtem egy másik lappal. Megkentem újfent vajjal, megszórtam sajttal, befedtem. Ismét ugyanígy jártam el, majd befedtem a 4. lappal.
Vékonyra kinyújtottam és betettem a hűtőbe 30 percre. Addig ugyanígy jártam el a másik 4 lappal, csak ezeket nem szórtam meg füstölt sajttal. Ezt is betettem 30 percre a hűtőbe.
Langyos tejben csipet cukorral megfuttattam az élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt összeállítottam a tésztát. 10 perc múlva megdagasztottam, majd lefedve 45 percen át hagytam kelni.
8 részre osztottam a tésztát, kis cipókat formáztam belőle, majd 10 perc múlva nagyon vékonyra, köralakra kinyújtottam egyesével.
Az első lapot megkentem 2 dkg vajjal és megszórtam 4 dkg füstölt sajttal és befedtem egy másik lappal. Megkentem újfent vajjal, megszórtam sajttal, befedtem. Ismét ugyanígy jártam el, majd befedtem a 4. lappal.
Vékonyra kinyújtottam és betettem a hűtőbe 30 percre. Addig ugyanígy jártam el a másik 4 lappal, csak ezeket nem szórtam meg füstölt sajttal. Ezt is betettem 30 percre a hűtőbe.
kerek tortaformában piskótát sütünk, majd hagyjuk a formában kihűlni. Én kibélelem az alját sütőpapírral, s kb. 180C-on kb. 25-35' percig sütöm gázsütőben. Amikor kihűlt megfordí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKétfelé vesszük a piskóta hozzávalóit, és két lapot sütünk belőle. Az egész tojásokat a cukorral és a vízzel addig verjük, amíg a massza ki nem fehéredik, és a térfogata is meg nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet törjük darabokra, legyenek közötte apróbb és nagyobb darabok is. Amennyiben mogyorót használhatunk, meg i piríthatjuk, de enélkül is finom lesz, majd ledaráljuk és a keks...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1 A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl. 2 A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. 3 A tojássárgákat a cukorral és a vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű