tészta:
-250 g liszt,-4 db tojás,-150 g vaj,-1 kisebb citrom leve,
-150 g porcukor (ízlés szerint lehet, több v. kevesebb)
-1 kisebb citrom reszelt héja,-1-2 cs. vaníliás cukor,
-150 g joghurt (natúr v. citromos),-8 ek. kókuszreszelék,
-1 tk. szódabikarbóna v. sütőpor,és ízlés szerint tölteléknek sütőlekvár
Krém:
-250 g mascarpone,-100 g vaj,-200 ml tejszín,
-1 cs. vaníliás cukor,-1-2 kanál porcukor,
Díszítéshez:
-zöld ételfesték,-fehér pillecukor,-színes tortadara cukorka,
-csokis íróka (készen vett),-marcipán virágok és katica
(készen vett),-150 g kókuszreszelék.
A tojássárgáját a porcukor felével és vaníliás cukorral jól kikeverem, majd hozzáadom a lágy vajat a citrom reszelt héját, majd a citrom levét a vaníliás cukrot a joghurtot a kókuszreszeléket és apránként a szódabikarbónával elkevert lisztet. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, akkor lehet még joghurtot adni hozzá, DE ne feledjük, hogy a porcukor másik felével felvert tojásfehérjével tovább lágyítjuk a tésztát, úgy, hogy először 2-3 kanál felvert fehérjét gyors mozdulatokkal a tésztához keverünk, majd a többi fehérjét lassabb-lágyabb mozdulatokkal, hogy levegős, könnyed tésztát kapjunk. A kész tésztát muffin sütő tepsibe kanalazva, 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Én úgy adagoltam a tésztát, hogy a sütőkosárkák felébe raktam tésztát, majd kiskanállal kanalaztam rá egy kis süthető lekvárt, majd a sütőkosár tetejéig feltöltöttem tésztával.
Krém: A mascarponét a vajjal a vaníliás cukorral az ízlés szerinti porcukorral eldolgozom, majd a felvert tejszínnel lazán összekeverem.
A kihűlt muffinakat megkenem a krémmel, kókuszreszelékbe hempergetem, a pillecukrot haránt kettévágom, majd a színes tortadarába mártom és a muffin tetejére helyezem, hogy kiadják a nyuszi füleit. A csokis írókával tetszés szerinti arcot rajzolok neki. A maradék krémhez ízlés szerint keverek zöld ételfestéket, majd habnyomóval füvet mintázva díszítem a muffin tetejét, végül a kész marcipán virággal és katicával díszítem.
20-30 percre érdemes hűtőbe rakni, hogy a krém kissé megszilárduljon
Keverés után főzzük, utána 5 dkg vajat, és tetszés szerinti ízesítőt adunk hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesOlvaszd ki a leveles tésztát szobahőmérsékleten, majd lisztezett, sík felületen nyújtsd téglalap alakúra. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, közben fokozatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót, a mandulát és a mogyorót durvára törjük, majd a cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy kis lábosban takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk a vajat, a tejszínt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával. kb. 10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű